Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Δήμητρα Νομικού: Η "αθόρυβη" παρουσία της στην υποκριτική τέχνη!!!

Αξιόλογη, ταλαντούχα, σεμνή και αθόρυβη η Δήμητρα Νομικού βρέθηκε στο χώρο του θεάματος και διακρίθηκε τόσο στη σκηνή όσο και στη μεγάλη οθόνη. Έντονη υπήρξε η παρουσία της και στη τηλεόραση από τα χρόνια της ΥΕΝΕΔ στη θρυλική "Γειτονιά μας" του Κώστα Πρετεντέρη μέχρι τις "Επτά Θανάσιμες Πεθερές" του Mega, το 2008.
Η Δήμητρα γεννήθηκε στο Πειραιά στις 19 Οκτωβρίου 1953. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και υπηρέτησε όλα τα είδη Θεάτρου, στις μεγαλύτερες Αθηναϊκές σκηνές, συνεργαζόμενη με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως την Αλίκη Βουγιουκλάκη, το Λάμπρο Κωνσταντάρα, τη Ζωή Λάσκαρη και το Γιάννη Δαλιανίδη.
Ο κινηματογράφος μπήκε στη ζωή της το 1970 με την ταινία "Αριστοτέλης ο Επιπόλαιος" του Γιώργου Πετρίδη. Θα ακολουθήσουν μικροί αλλά χαρακτηριστικοί ρόλοι στις ταινίες: "Ζητείται επειγόντως Γαμπρός"(1971) του Αλέκου Σακελλάριου, "Ο Φαφλατάς"(1971) του Κώστα Καραγιάννη, "Της Ζήλειας τα Καμώματα"(1971) του Ορέστη Λάσκου, "Εραστές του Ονείρου"(1974) του Γιάννη Δαλιανίδη και "Ένα Γελαστό Απόγευμα"(1979) του Ανδρέα Θωμόπουλου (βασισμένη στο βιβλίο του Φρέντυ Γερμανού).
Πορτραίτο της Δήμητρας Νομικού από τα χρόνια του ΄70.
Από τη σειρά "Το Κανάλι των Παρανόμων"(1989), μαζί με τους αξέχαστους Νίκο Δαδινόπουλο και Μαίρη Φαρμάκη.
Στα χρόνια του 80 η Δήμητρα, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι της, παρασύρθηκε από τη μόδα της εποχής, τις βιντεοκασέτες. Έπαιξε σε πολλές ταινίες του συγκεκριμένου είδους, αλλά ευτυχώς δεν καταγράφηκαν στη συνείδηση του κοινού. Άλλωστε η Δήμητρα Νομικού συνεχίζει ακόμα και σήμερα την πορεία της στο Θέατρο, αυστηρή πλέον στις επιλογές της κουβαλώντας την πείρα που της χάρισε η πολύχρονη παρουσία της στην υποκριτική τέχνη.

Με τον αξιόλογο ηθοποιό και Θεατρικό συγγραφέα Γιώργο Γεωργίου στην παρουσίαση του βιβλίου του "Θεατρίνος...Ρόλοι μιας Ζωής".

Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο της κ. Νομικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ