Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μαρτίκα...

Έφυγε από τη ζωή μια σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, η Μαρία Μαρτίκα. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της είχε αποσυρθεί και ζούσε μοναχικά έχοντας δίπλα της λίγους φίλους. 
Η Μαρία Μαρτίκα γεννήθηκε το 1932 σε μια μικρή συνοικία της Αθήνας, έξω από το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Σπούδασε την υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Καρόλου Κούν από την οποία αποφοίτησε το 1961. Έκανε την πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση το 1965 στην αριστουργηματική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη "Ιστορία μιας ζωής", δίπλα στη Ζωή Λάσκαρη. Θα ακολουθήσουν μικροί ρόλοι στις ταινίες: "Μια Τρελή Τρελή Οικογένεια", "Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι", "7 χρόνια γάμου", "Το Προξενιό της Άννας" και "Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ". Με την παρακμή του εμπορικού κινηματογράφου και την έλευση της τηλεόρασης στην Ελλάδα πέρασε και στη μικρή οθόνη με συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές όπως: "Απόρρητος Φάκελος 27", "Το Ταξίδι", "Ο Κόσμος κι ο Κοσμάς", "Μεθυσμένη Πολιτεία" και φυσικά ο ρόλος που την πέρασε και στις νεότερες γενιές, ο ρόλος της Κυρίας Θάλειας, στο "Ρετιρέ" του Γιάννη Δαλιανίδη. Έντονη υπήρξε και η παρουσία της και στο θεατρικό σανίδι, το οποίο υπηρέτησε με σεβασμό και ήθος.
Η Μαρία Μαρτίκα έσβησε την 1η Ιουνίου 2018, και τι σύμπτωση!...4 χρόνια πριν την ίδια ακριβώς ημέρα είχε φύγει από τη ζωή η τηλεοπτική συμπεθέρα της από το "Ρετιρέ", η Δήμητρα Σερεμέτη.
Με τη Ζωή Λάσκαρη στην ταινία "Ιστορία μιας Ζωής"(1965).

Με τους Παύλο Ευαγγελόπουλο και Κλαίρη Κατσαντώνη στο "Ρετιρέ".

Πορτραίτο της Μαρίας Μαρτίκα από τα χρόνια του 60. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ