Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ιφιγένεια!...δε σε ξεχνάμε...

Η Ιφιγένεια Γιαννοπούλου υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα στο χώρο της μουσικής και όχι μόνο. Στα 40 χρόνια της ζωής της, γέμισε την ελληνική δισκογραφία με πραγματικά διαμάντια, υπογράφοντας τους στίχους σε περισσότερα από 700 τραγούδια.
Η Ιφιγένεια γεννήθηκε το 1964. Σπούδασε Νομική και δημοσιογραφία ενώ παρακολούθησε μαθήματα πιάνου, κλασικής κιθάρας και ορθοφωνίας. Η καλλιτεχνική της διαδρομή ξεκίνησε από την τηλεόραση παρουσιάζοντας παιδικές εκπομπές ενώ παράλληλα συγγράφει τα πρώτα της βιβλία για παιδιά.
Σύντομα περνά και στο χώρο της μουσικής ως παρουσιάστρια εκπομπών και λίγο αργότερα ως στιχουργός. Τους στίχους της μελοποιούν μεταξύ άλλων ο Αλέξης Παπαδημητρίου, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Στέφανος Κορκολής και άλλοι. Πολλά από τα τραγούδια της γίνονται τεράστιες επιτυχίες εκτοξεύοντας την καριέρα της αλλά και την καριέρα των ερμηνευτών.
Ως δημοσιογράφος εργάστηκε σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά ενώ για περισσότερα από 15 χρόνια υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει 15 παιδικά βιβλία με μυθολογικό και λαογραφικό περιεχόμενο αλλά και τρία θεατρικά έργα για παιδιά.
Το καλοκαίρι του 2004 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή αφήνοντας ένα μεγάλο έργο πίσω της, αφού τα 40 χρόνια στα οποία βρέθηκε ανάμεσα μας ήταν μάλλον αρκετά για να γεμίσει τις σελίδες του νεότερου ελληνικού πολιτισμού.
Στη συλλογή που σας παραθέτω συγκέντρωσα 5 αγαπημένα τραγούδια με στίχους της Ιφιγένειας Γιαννοπούλου.

Τα τραγούδια της συλλογής:

1.Κάτι γίνεται - Μαργαρίτα Ζορμπαλά (Αλέξη Παπαδημητρίου) - 1987
2.Στους Πέντε Ανέμους - Στέφανος Κορκολής & Κωνσταντία (Στέφανου Κορκολή) - 1991
3.Θ΄αναζητάς - Μανώλης Μητσιάς (Αντώνη Βαρδή) - 1989
4.Στου Φεγγαριού την αγκαλιά - Γλυκερία (Θανάση Πολυκανδριώτη) - 1987
5.Σου ταιριάζω - Σοφία Βόσσου (Θανάση Πολυκανδριώτη) - 1993
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

1 σχόλιο:

ΔΗΜΗΡΑ Μ. είπε...

Δεν την έχουμε ξεχάσει....πολύ κρίμα...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ