Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Σάσα Καστούρα (1940 - 2014)

Ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στο ευρύ κοινό, η Σάσα Καστούρα έφυγε από τη ζωή στις 17 Ιουνίου 2014, σε ηλικία 73 ετών. 
Η Σάσα γεννήθηκε λίγες μέρες πριν μπει η Ελλάδα στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στις 8 Οκτωβρίου 1940, στη Θεσσαλονίκη. Αφιέρωσε όλη τη ζωή της στο θέατρο, ενώ συνεργάστηκε με όλα τα μεγάλα ονόματα της επιθεώρησης. Κατά καιρούς δούλεψε πολλές φορές με το ΚΘΒΕ. Στον κινηματογράφο μπήκε το 1962 με ένα πέρασμα στην ταινία "Ηλέκτρα". Τέσσερα χρόνια αργότερα τη βλέπουμε στο πλευρό της Αλίκης στο μιούζικαλ του Γιώργου Σκαλενάκη "Διπλοπενιές". Η σχέση της με την Εθνική μας Σταρ υπήρξε πολύ δυνατή και η Σάσα μέχρι το τέλος της ζωής της την ευχαριστούσε για τη αγάπη και τη βοήθεια που της πρόσφερε. Θα ακολουθήσουν ρόλοι στις ταινίες: "Καλώς ήρθε το δολάριο", "Πατέρα κάτσε φρόνιμα", "Τρελός, Παλαβός και Βέγγος", "Εκβιαστές" και άλλες. Η δημοτικότητα της εκτινάχθηκε τη δεκαετία του 70, με το ρόλο της κομμώτριας στη θρυλική σειρά της ΥΕΝΕΔ "Η Γειτονιά μας". Θα ακολουθήσουν ρόλοι στις σειρές: "Ορκιστείτε Παρακαλώ", "Η κραυγή των λύκων" και οι τελευταίες εμφανίσεις της στις σειρές του Alpha "Κάτω από την Ακρόπολη" και "Οίκος αντοχής". Η προσωπική της ζωή ήταν πάντα μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας αν και ο σύζυγος της ήταν και αυτός από το χώρο του θεάματος, ο οπερατέρ Παύλος Φιλίππου. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της είχε αφοσιωθεί στην άρρωστη μητέρα της, μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και λίγο αργότερα βρέθηκε αντιμέτωπη με τον καρκίνο και τις μεταστάσεις του, μέχρι που στις 17 Ιουνίου 2014 άφησε την τελευταία της πνοή.
Με τη Νίκη Λινάρδου και τον Κώστα Μεντή στην ταινία "Καλώς ήρθε το δολάριο"(1967).

Σε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της θρυλικής σειράς "Η Γειτονιά μας" με τους Γιώργο Ζαχαριάδη, Τόνια Καζιάνη και το σκηνοθέτη Πέτρο Λεοκράτη.
 
Η φωτογραφία - πορτραίτο της Σάσας Καστούρα είναι από το αρχείο του κ.Λεωνίδα Νικολαΐδη. Τον ευχαριστώ πολύ για την παραχώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ