Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Δημήτρης Ταμπόσης: Η ροκ φωνή του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Δημήτρης Ταμπόσης μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής, υπήρξε ο άνθρωπος που δάνεισε πολλές φορές τη φωνή του στον Ελληνικό κινηματογράφο. Οι πλέον παρατηρητικοί θα θυμούνται τη φωνή του από τις ταινίες της Φίνος Φιλμ "Η Παριζιάνα", "Μαριχουάνα Στοπ" και "Η Θεία μου η Χίπισσα". Ποιος όμως είναι ο Δημήτρης Ταμπόσης;
Γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου 1949 στη Βουδαπέστη από Έλληνες γονείς. Στα τέλη της δεκαετίας του 50 η οικογένεια του έρχεται στην Αθήνα και ο μικρός Δημήτρης δείχνει ήδη την αγάπη του προς τη μουσική. Το πάθος του σε συνδυασμό με το ταλέντο του τον οδηγούν στο γκρουπ Sharks και γρήγορα παράλληλα με τις γυμνασιακές του σπουδές κάνει τις πρώτες επαγγελματικές εμφανίσεις σε νυχτερινά κλαμπ των Αθηνών ως κιθαρίστας και τραγουδιστής.
Το 1969 γνωρίζεται με το Μίμη Πλέσσα και αρχίζει να ντουμπλάρει τραγουδιστικά το Βαγγέλη Σειληνό με τα τραγούδια "Sunshine For Your Dreams" (από την ταινία "Η Παριζιάνα") και "Come On Baby"(από την ταινία "Μαριχουάνα Στοπ"). Το 1970 θα το δούμε στη μουσική κωμωδία "Η Θεία μου η Χίπισσα" να τραγουδά το "Search For Love".
Με την έλευση της δεκαετίας του 70 ο Δημήτρης φεύγει στο Παρίσι και αρχικά γίνεται μέλος του συγκροτήματος Aphrodites  Child (μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Παπαθανασίου) και αμέσως μετά ακολουθεί σόλο καριέρα με τις επιτυχίες του να φτάνουν στο νούμερο ένα πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Ο Δημήτρης κάνει πολλές εμφανίσεις σε τηλεοπτικά προγράμματα και το 1979 επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεργάζεται αρχικά με το Σταμάτη Σπανουδάκη, την Αλέκα Κανελλίδου και αμέσως μετά αναλαμβάνει την παραγωγή του άλμπουμ "Εν Λευκώ" του Παύλου Σιδηρόπουλου. Τα επόμενα καλλιτεχνικά του βήματα το βρίσκουν στην Αμερική κάνοντας επιλεκτικές δουλειές, μέχρι το 1999. Από τότε και μέχρι σήμερα ζει στην Αθήνα και εξακολουθεί να ασχολείται με τη μουσική!
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ