Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

The Charms

Οι Charms πρωτοεμφανίστηκαν στα μουσικά πράγματα το 1964, ηχογραφώντας το αγγλόφωνο τραγούδι "Mr. Goose" που κυκλοφόρησε σε δισκάκι 45 στροφών. Η τεράστια επιτυχία του τραγουδιού τους υποχρέωσε να ξαναμπούν πολύ σύντομα στο στούντιο και ηχογραφούν τα: I am coming back" και "The count game" και λίγο αργότερα τα ιταλικά: "Sempre" και "Ascolta Mio Dio".
Το πρώτο τους τραγούδι με ελληνικό στίχο ήταν ο "Διωγμός" και θα ακολουθήσουν μεγάλες επιτυχίες όπως τα: "Τρελοκόριτσο", "Έξω από τον κόσμο" και "Γλυκιά Αγαπημένη".  Οι Charms  δημιουργήθηκαν από το Νίκο Μαστοράκη, στον οποίο χρωστούν την καριέρα τους πολλά συγκροτήματα της εποχής. Ήταν ο άνθρωπος που πίστεψε τότε σε κάποιους φιλόδοξους και ταλαντούχους νέους μουσικούς και τραγουδιστές. Τους Charms αποτελούσαν οι: Μάικ Ροζάκης, Τέρης Ιερεμίας, Πέτρος Πολλάτος, Κώστας Νικολόπουλος και Γιώργος Στρατής. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα με το γκρουπ συνεργάστηκε και ο Μικαέλο. Τα τραγούδια που ηχογράφησαν ήταν κυρίως χορευτικά  ενώ περιόδευαν σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και στη γειτονική Ιταλία. Η συνεργασία τους έληξε το 1969, αφήνοντας πίσω τους ένα πραγματικό μουσικό θησαυρό, μεγάλες πωλήσεις δίσκων και πολλούς φανατικούς θαυμαστές.
Το 2005 από τη δισκογραφική εταιρεία Music Box κυκλοφορεί ένα 10ιντσο βινύλιο με 10 μεγάλες επιτυχίες τους. Η συγκεκριμένη έκδοση ήταν περιορισμένων αντιτύπων και σήμερα είναι δυσεύρετη.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ