Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Μίμης Πλέσσας: Το Ανθρωπάκι (1969) ανέκδοτο OST

Το καλοκαίρι του 1969 ο Γιάννης Δαλιανίδης γυρίζει μια από τις καλύτερες κωμωδίες του, "Το Ανθρωπάκι". Το στόρι της ταινίας σατιρίζει την πληθώρα των φθηνών ταινιών που γυρίζονταν τότε, στα χρόνια του 60, όταν ο καθένας πουλούσε ένα οικόπεδο στο χωριό του κι αποφάσιζε να ρθει στην Αθήνα και να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Όλο αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα η παραγωγή ελληνικών ταινιών, κάθε σεζόν, να ξεπερνά τις 100, οι περισσότερες από τις οποίες δε βλέπονταν. Φυσικά ο μαρασμός της εγχώριας έβδομης τέχνης δεν άργησε να ρθει.
Στο "Ανθρωπάκι" ο Κώστας Βουτσάς ερμηνεύει μοναδικά τον καλό, υπομονετικό και στοργικό σύζυγο και η Μαίρη Μεταξά την Πολίτισσα μάνα. Ο Σπύρος Καλογήρου μας χαρίζει την κωμική πλευρά του ταλέντου του, ως κρεοπώλης που επιθυμεί να επεκτείνει τις εργασίες του και επειδή διαθέτει κινηματογραφικό...πνεύμα γίνεται  παραγωγός. Κορυφαία στιγμή της ταινίας η σκηνή με τη Μάρθα Καραγιάννη να τραγουδά με τη φωνή της Ρίτας Σακελλαρίου το "Άπονε", σατιρίζοντας τα μελό του ελληνικού σινεμά! Η εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" γράφει την εποχή εκείνη: "Η Μάρθα Καραγιάννη, γνωστή για τον κωμικό της οίστρο, έχει ένα απολαυστικό κομμάτι, τη στιγμή που υποδύεται τη λαϊκή σταρ - τραγουδίστρια".
Η Μάρθα Καραγιάννη τραγουδά..."Άπονε"!!!
Από τους υπόλοιπους ηθοποιούς αξίζει να αναφέρουμε τη Μίτση Κωνσταντάρα, τη Νίτσα Μαρούδα, το Γιώργο Τσιτσόπουλο, τη Ρένα Πασχαλίδου, το Νάσο Κεδράκα και την Ανθή Γούναρη.
Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 1 Δεκεμβρίου 1969 και συγκέντρωσε 368.680 θεατές στις αίθουσες Α΄προβολής. Το σάουντρακ της ταινίας δεν κυκλοφόρησε ποτέ στη δισκογραφία!
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ