Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Ερρίκος Μπριόλας...

Ιδιαίτερα δημοφιλής, ιδίως μεταξύ των νεαρών κοριτσιών, στα πρώτα χρόνια του 60, ο Ερρίκος Μπριόλας, έφυγε από τη ζωή αφήνοντας για πάντα τη μορφή του στα ασπρόμαυρα καρέ των ελληνικών ταινιών. 
Ο Φρειδερίκος Μπριόλας (αυτό ήταν το πραγματικό του όνομα) γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1933. Τελειώνοντας τις Γυμνασιακές του σπουδές ξεκίνησε να εργάζεται στο βενζινάδικο του πατέρα του. Κάποιοι το παρότρυναν να μπει στο χώρο του σινεμά πηγαίνοντας να κάνει κάποια δοκιμαστικά. Μέχρι που βρέθηκε στο δρόμο του ο Αντώνης Ζερβός, του οποίου ο πατέρας "έλυνε και έδενε" στον ελληνικό κινηματογράφο της εποχής. 
Κάπως έτσι ο γοητευτικός υπάλληλος βενζινάδικου(και κάποιες φορές οδηγός Ταξί) βρέθηκε μπροστά από κινηματογραφική κάμερα και οι φωτογραφίες του αρχίζουν να κοσμούν τα λευκώματα των κοριτσιών. Την εποχή εκείνη κυκλοφορεί και το παρατσούκλι του, ο "Αηδιαστικά όμορφος".
Η πρώτη του εμφάνιση έγινε στην κομεντί "Διαβόλου κάλτσα", το 1961, δίπλα στην Άννα Φόνσου. Μέσα στην ίδια χρονιά ο Ορέστης Λάσκος θα το βάλει στο καστ της κωμωδίας "Φτωχαδάκια και Λεφτάδες", μια από τις καλύτερες κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου. Θα ακολουθήσουν περισσότερες από 40 ταινίες, με πιο χαρακτηριστικές τις: "Ο Χρυσός κι ο Τενεκές", "Ίλιγγος", "Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης", "Λαφίνα", "Βάνα", "Δοσατζού" και άλλες. 
Ανάμεσα στη Ντίνα Τριάντη και το Νίκο Ξανθόπουλο στο κοινωνικό δράμα "Αμαρτωλά Χέρια"(1963).

Στο θέατρο μεγάλος δάσκαλος του υπήρξε ο Δημήτρης Μυράτ και ως εκ τούτου δε θα μπορούσε ο Ερρίκος να μην έχει και μια ιδιαίτερη θεατρική πορεία. Έπαιξε στο πλευρό όλων των κορυφαίων ηθοποιών και σίγουρα οι νεότεροι θα τον θυμούνται ως παρτενέρ της Ρένας Βλαχοπούλου, στην τελευταία εμφάνιση της επί σκηνής με την "Χαρτοπαίχτρα" (Θέατρο Μπρόντγουέϊ - 1993-94).
Η προσωπική του ζωή υπήρξε πολυτάραχη καθώς έκανε τρεις γάμους και φυσικά πολλές σχέσεις. Στην τελευταία του εμφάνιση σε τηλεοπτική εκπομπή, μιλώντας στη Ναταλία Γερμανού δήλωσε ότι έζησε μια ζωή γεμάτη, καλλιτεχνικά και προσωπικά. 

Με την Καίτη Θεοχάρη σε σκηνές από την ταινία "Στη ζωή μαζί σου πόνεσα"(1968).
Ο Ερρίκος Μπριόλας έσβησε στα 85 του χρόνια καθώς τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, ιδιαίτερα καταπονημένος...
Με τη Μίρκα Καλατζοπούλου στην ιδιαίτερη ταινία "Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου"(1967).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ