Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Χρόνια Πολλά στην κυρία Νόνικα Γαληνέα!!!

Η Νόνικα Γαληνέα γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου, στην Αθήνα. Στα εφηβικά της χρόνια βρέθηκε αρχικά στην Ελβετία και λίγο αργότερα στο Λονδίνο όπου και σπούδασε την υποκριτική. Στο χώρο του θεάματος μπήκε το 1963, όπου και συνεργάστηκε με τον Κάρολο Κουν, τον Αλέξη Μινωτή, την Κατίνα Παξινού και την Άννα Συνοδινού. Το 1969 συναντά καλλιτεχνικά τον Αλέκο Αλεξανδράκη και γίνονται ένα από τα δημοφιλέστερα ζευγάρια της υποκριτικής τέχνης. Ανεβάζουν μαζί πολλές επιτυχημένες παραστάσεις για μια εικοσαετία περίπου. Εκείνη δημιουργική, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ασχολείται με τις μεταφράσεις και δίνει τον καλύτερο της εαυτό στο πλευρό του Αλέκου. Ο δεσμός τους μαθαίνεται γρήγορα και τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν επάνω τους. Δε προχώρησαν ποτέ σε γάμο αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε όλα τα χρόνια της συμβίωσης τους να έχουν μια όμορφη, οικογενειακή ζωή.  Στη ζωή της Νόνικας είχε προηγηθεί ένας γάμος με το νευρολόγο Νίκο Μουτούση και τρία παιδιά.

Ο κινηματογράφος μπήκε στη ζωή της το 1968 με την κοινωνική ταινία του Νίκου Φώσκολου "Η Λεωφόρος του Μίσους", όπου τη βλέπουμε σε ρόλο στυλ Νανάς Μούσχουρη - Ελληνίδα τραγουδίστρια με καριέρα στο εξωτερικό, να ερμηνεύει (με τη φωνή της Τζένης Βάνου) τα τραγούδια του Νίκου Μαμαγκάκη "Σ΄αγαπώ" και "Παιδί μου". Σύμφωνα με όσα είχε πει, χρόνια αργότερα ο συνθέτης, αρχικά έγινε κάποια απόπειρα να τα τραγουδήσει, η ίδια η Γαληνέα. Δεν τα κατάφερε και επιστρατεύτηκε η Τζένη Βάνου η οποία τα έβγαλε σχεδόν πρίμα βίστα. Θα ακολουθήσουν οι ταινίες: "Η Κόρη του Ήλιου" και "Η  Κόμισσα της Κέρκυρας".
Με τη Ρένα Βλαχοπούλου στην "Κόμισσα της Κέρκυρας"(1972).
Το 2006 η Νόνικα Γαληνέα βραβεύτηκε με το έπαθλο "Κυβέλη" για την προσφορά της στο θέατρο και ένα χρόνο πριν είχε κυκλοφορήσει η αυτοβιογραφία της (από τις εκδόσεις Λιβάνη) με τον τίτλο "Η ζωή μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ