Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Λάμπρος Κωνσταντάρας - Τα τραγούδια του (ανέκδοτη συλλογή)

Πέρα από το τεράστιο υποκριτικό του ταλέντο ο Λάμπρος Κωνσταντάρας υπήρξε ιδιαίτερα καλλίφωνος. Ένα προσόν που αν το είχε καλλιεργήσει ίσως να είχε χτίσει καριέρα τενόρου. Ο κινηματογράφος έχει - ευτυχώς - καταγράψει και τραγουδιστικές στιγμές του κορυφαίου κωμικού μας. Από την πρώτη ταινία του, το "Τραγούδι του χωρισμού", το 1939. Στην κινηματογραφική μεταφορά των "Απάχηδων των Αθηνών" τραγουδά με την Άννα Καλουτά το "Τι όμορφα μάτια". Ένα ντουέτο που αφήνει εποχή. Ο Λάμπρος αγαπούσε πολύ το τραγούδι και όταν το απαιτούσαν οι ρόλοι του τραγουδούσε. Τα ντουέτα του με τη Μάρω Κοντού "Που πας χωρίς αγάπη" και "Στο παλιό το ταβερνάκι" είναι πραγματικά από τις σπουδαίες στιγμές του. Επίσης η συνεργασία του με το Γιώργο Ζαμπέτα στο "Ο Τρελός τα χει 400" μας δείχνει ότι ο Λάμπρος διέθετε ταλέντο και στη φωνή. Το 1976 από τη δισκογραφική εταιρεία Sonora κυκλοφορεί ο μοναδικός του δίσκος 33 στροφών με δώδεκα τραγούδια γραμμένα από το γιο του Δημήτρη Κωνσταντάρα. Το άλμπουμ κυκλοφορεί με τον τίτλο "Τα κωμικοτραγικά" με στίχους των Κώστα Πρετεντέρη και του Νίκου Μπακογιάννη, ενορχηστρωμένος από το Βαγγέλη Πιτσιλαδή.
Στη συλλογή που σας παραθέτω υπάρχουν πέντε τραγούδια που καταγράφουν μοναδικά έναν Λάμπρο μελωδικό, τρυφερό και ευαίσθητο.

Τα τραγούδια της συλλογής:

1.Τι όμορφα μάτια - Ντουέτο με την Άννα Καλουτά, από την ταινία "Οι Απάχηδες των Αθηνών"(1950) 
2.Στο παλιό το ταβερνάκι - Ντουέτο με τη Μάρω Κοντού, από την ταινία "Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι"(1967)
3.Που πας χωρίς αγάπη - Ντουέτο με τη Μάρω Κοντού, από την ταινία "Ο Τζαναμπέτης"(1969)
4.Τρελάρες όλοι γίναμε - Ντουέτο με το Γιώργο Ζαμπέτα, από την ταινία "Ο Τρελός τα χει 400"(1968)
5.Σαράντα χρόνια - από το δίσκο "Τα κωμικοτραγικά"(1976).
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ