Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Ο Χρήστος Νέγκας τραγουδά...

Χρήστος Νέγκας!...Ηθοποιός με πηγαίο ταλέντο και γοητευτική εμφάνιση, έδωσε ένα αξιοσημείωτο «παρών» στο θέατρο και τον κινηματογράφο, με ένα πλούσιο ρεπερτόριο ρόλων, το οποίο θα ήταν πλουσιότερο και σπουδαιότερο αν δεν έφευγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών στις 21 Ιουνίου 1981.
Ο Χρήστος Νέγκας γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1936 και σπούδασε στην Αθήνα, στις δραματικές σχολές του Θεάτρου Τέχνης και του Κωστή Μιχαηλίδη. Την καριέρα του την ξεκίνησε με τον κινηματογράφο στην ταινία του Κώστα Καραγιάννη «Το Αγρίμι» το 1960. Θα ακολουθήσουν περισσότερες από 40 ταινίες με πιο αξιόλογες τις: "Κάτι να Καίει", "Παράνομοι Πόθοι", "Φτωχολογιά", "Ο Μπαμπάς μου κι εγώ" και άλλες. Τελευταία κινηματογραφική του εμφάνιση ήταν το 1979 στην ταινία «Το Χαμόγελο της Πυθίας». Στο θέατρο ξεκίνησε με το έργο του Αλέκου Γαλανού «Κόκκινα Φανάρια». Θα συνεργαστεί με αρκετούς θιάσους, αλλά θα σχηματίσει και δικό του θίασο με τον οποίο περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα.
Πέρα από το θέατρο και τον κινηματογράφο ο Χρήστος ασχολήθηκε και με την παραγωγή ταινιών ενώ διατηρούσε και διαφημιστικό γραφείο. Μια άγνωστη πλευρά του ταλέντου του υπήρξε και η ενασχόληση του με το τραγούδι. Το 1972 από τη δισκογραφική εταιρεία VIRNA κυκλοφορεί ένα 45αρι με δυο τραγούδια γραμμένα από τον Πέτρο Γιαννακό. Ο Χρήστος Νέγκας τα ερμηνεύει τόσο όμορφα που πραγματικά αναρωτιέμαι πως δε συνέχισε να ηχογραφεί τραγούδια...Φυσικά το δισκάκι είναι σήμερα εκτός κυκλοφορίας και αποτελεί χρυσό απόκτημα για τους συλλέκτες!!!

ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ