Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Καλή Κυριακή...Μελωδική Κυριακή!!!

Η Κυριακή είναι η πρώτη ημέρα της εβδομάδας,  για τους περισσότερους εργαζόμενους η μέρα της εβδομαδιαίας αργίας. Η Κυριακή λοιπόν είναι μια διακοπή, μια αποχή από τη δουλειά. Πριν κάποιες δεκαετίες την ημέρα αυτή οικογένειες, φιλικές παρέες προχωρούσαν στην οργάνωση εκδρομών και σε Κυριακάτικα πικ - νικ. Με ωραίους προορισμούς και συντροφιά αναψυκτικά, ψάθες, κεφτεδάκια, σάντουιτς και καλή μουσική...η Κυριακή αποκτούσε μια διαφορετική εικόνα από τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Τι και αν η επόμενη ημέρα ήταν η Δευτέρα, τι και αν την επόμενη ημέρα ανταμώναμε τα ίδια κουρασμένα πρόσωπα στο χώρο της εργασίας. Η αναμονή για τον ερχομό της επόμενης Κυριακής ήταν τόσο γλυκιά. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι την ιδιαίτερη αυτή ημέρα, στην αρχαιότητα την αποκαλούσαν Ημέρα ήλιου, όπως ονομάζεται δηλαδή στη διεθνή γλώσσα τα αγγλικά Sunday.
Στην συλλογή που σας παραθέτω υπάρχουν τρία τραγούδια για την Κυριακή. Δυο του Μίμη Πλέσσα και ένα του Γιώργου Ζαμπέτα. Τραγούδια που για τους παλιότερους να θυμίζουν οικογενειακές μαζώξεις, βόλτες σε πάρκα, στο πράσινο, στη φύση. Ακούστε τα, αν και είμαι σίγουρος ότι κουβαλούν και μια μελαγχολία για ότι...έφυγε!...Καλή Κυριακή!!!
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ