Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Πέτρος Πανταζής: Μια αθόρυβη και σεμνή παρουσία στο θέατρο και τον κινηματογράφο

Το όνομα του ίσως να μην είναι γνωστό, η παρουσία του όμως έντονη σε αρκετές ταινίες της δεκαετίας του 60, πάντα σε δεύτερους ρόλους. Το όνομα του Πέτρος Πανταζής και η παρουσία του στο χώρο του θεάματος σεμνή από τα πρώτα του βήματα μέχρι που αποσύρθηκε μένοντας μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ο Πέτρος Πανταζής γεννήθηκε το 1937 στο Μεταξουργείο και από πολύ μικρή ηλικία βρέθηκε στη σχολή χορού της Ελένης Τσουκαλά. Παράλληλα, γοητευμένος από την υποκριτική τέχνη και τελειώνοντας τις Γυμνασιακές του σπουδές, δίνει εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Θάνου Τράγκα από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Λίγο πριν την αποφοίτηση του όμως, το 1954, κάνει και την πρώτη του εμφάνιση ως ηθοποιός, στο ιστορικό θέατρο "Περοκέ", στην κωμωδία των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου "Όσα Παίρνει ο Άνεμος". Σύντομα θα γίνει περιζήτητος από τους Αθηναϊκούς Θιάσους ενώ παράλληλα θα αρχίσει και η καριέρα του στον κινηματογράφο με ένα μικρό πέρασμα στην ταινία του Κώστα Ανδρίτσου "Μαρία η Πενταγιώτισσα". Θα ακολουθήσουν ρόλοι σε πολλές ταινίες: "Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες", "Η Ψεύτρα", "Ένα Κορίτσι για Δύο", "Ο Ουρανοκατέβατος", "Κάλιο πέντε και στο χέρι", "Ο Παπατρέχας" και άλλες.
Στενή υπήρξε και η συνεργασία του με το σπουδαίο Γιώργο Οικονομίδη αλλά και με το γραφείο παραγωγής τηλεοπτικών εκπομπών του Παύλου Πισσάνου. Ανάμεσα στις πολλές δραστηριότητες του υπήρξε και η δημιουργία διαφημιστικής εταιρείας (σε συνεργασία με τον τραγουδιστή Γιάννη Βογιατζή). Με την έλευση της τηλεόρασης στην Ελλάδα θα εμφανιστεί στο σίριαλ "Η Γειτονιά μας".Η προσωπική του ζωή κρατήθηκε μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας παρότι είχε κάνει δυο γάμους, ο πρώτος με την πανέμορφη ηθοποιό του μουσικού θεάτρου Τζίνα Βούλγαρη και ο δεύτερος με τη Σταρ Ελλάς ΄67 και ηθοποιό Έλια Καλλιγεράκη. Ο δεύτερος γάμος του έγινε το 1976 και το 1979 απέκτησαν έναν γιο. Σύντομα το ζευγάρι αποσύρεται από κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα, μέχρι που το 2008 ο Πέτρος φεύγει από τη ζωή έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ