Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Γιώργος Κριμιζάκης: Σ΄έχω ανάγκη απόψε πολύ (1973) ανέκδοτο OST

Ένας νεαρός ταξιτζής καταφέρνει να γίνει μεγάλη φίρμα του τραγουδιού, αλλά τη στιγμή της μεγάλης του δόξας χάνει το κορίτσι του που έπασχε από καρκίνο. Αυτό είναι το βασικό στόρι της ταινίας του Οσυσσέα Κωστελέτου "Σ΄έχω Ανάγκη Απόψε Πολύ". Μια έγχρωμη παραγωγή του Νίκου Παπαδόπουλου, με αρχική επιλογή του παραγωγού, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο το σούπερ σταρ της εποχής Τόλη Βοσκόπουλο. Είχαν προηγηθεί άλλωστε οι μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες: "Αγωνία"(1967), "Το όνειρο της Κυριακής"(1970), "Αδέλφια μου, Αλήτες, Πουλιά"(1971) και ο "Άγνωστος Εκείνης της Νύχτας"(1972). Η συνεργασία τους όμως για τη συγκεκριμένη ταινία δεν προχώρησε και μετά την αποχώρηση του Βοσκόπουλου, η τύχη χαμογέλασε στον ανερχόμενο τραγουδιστή Γιάννη Πετρόπουλο. Κουβαλώντας ήδη το Α΄βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης με το "Παλιό Κανόνι", ο νεαρός καλλιτέχνης τα καταφέρνει πολύ καλά και με την υποκριτική. Κρίμα που όλο αυτό δεν είχε συνέχεια. Ήταν όμως η εποχή που ο Ελληνικός κινηματογράφος αρχίζει να πέφτει σε λήθαργο, λόγω της εμφάνισης της τηλεόρασης. Από το υπόλοιπο καστ ξεχωρίζουν η επίσης νεαρή Βάντα Καρακατσάνη, ο Νίκος Δαδινόπουλος και ο Λαυρέντης Διανέλλος.

Το "Σ΄έχω Ανάγκη Απόψε Πολύ" συγκέντρωσε μόλις 26.016 θεατές στις αίθουσες Α΄ προβολής, αλλά εκείνο που όλοι θυμόμαστε από το φιλμ είναι τα υπέροχα τραγούδια του Γιώργου Κριμιζάκη και του Πυθαγόρα. Κρίμα που το συγκεκριμένο σάουντρακ έμεινε ανέκδοτο!
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ