Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Miss Pepsi (1992), Θεατρικό Σάουντρακ

1992: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη αποφασίζει να μην παίξει στο Θέατρο της, αλλά να κάνει κάτι που ποτέ πριν δεν το είχε ξανακάνει. Να ανεβάσει τη "Miss Pepsi", όχι όμως με πρεμιέρα στην Αθήνα, αλλά στη Θεσσαλονίκη! Είναι κάτι που το χρωστούσε στη συμπρωτεύουσα και γενικά στη Μακεδονία, που τόσο πολύ την αγαπούσε και τη στήριζε σε κάθε παράσταση της. Με τη "Miss Pepsi" και με τον Κώστα Αρζόγλου και την Άντζελα Γκερέκου κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Εγνατία της Θεσσαλονίκης. Η επιτυχία είναι αναμενόμενη και η Εθνική μας Σταρ μ΄όλο το θίασο της, αποφασίζει να περιοδεύσει σ΄όλη την Ελλάδα, απ΄ άκρη σ΄ άκρη για άλλη μια φορά. Η "Miss Pepsi" ήταν και η τελευταία επίσημη περιοδεία της σ΄όλη τη χώρα.
Αλίκη Βουγιουκλάκη και Άντζελα Γκερέκου στη "Miss Pepsi"
Για την ιστορία, τη "Miss Pepsi" έφερε πρώτη στην Ελλάδα η Έλλη Λαμπέτη αμέσως μετά την αποτυχία της "Αγίας Ιωάννας" του Μπέρναρντ Σο. Η "Miss Pepsi" της Λαμπέτη έφτασε στον αριθμό ρεκόρ για την εποχή των 400 παραστάσεων! Σε συνδυασμό με την επίσης τεράστιας επιτυχίας ραδιοφωνική μεταφορά της "Τζέιν Έιρ" που έπαιζε η Λαμπέτη εκτίναξε την δημοτικότητα της στα ύψη, με κοινό ευρύτατης εμβέλειας, λόγω και της αμεσότητας της ραδιοφωνικής επιτυχίας αλλά και της ανάλαφρης και χαριτωμένης κομεντί. Το 1978 το ίδιο έργο θα παρουσιάσει η Νόνικα Γαληνέα στο θέατρο Αττικόν, με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Αλέκου Αλεξανδράκη. Στη δεκαετία του 80 η Ζωή Λάσκαρη θα παρουσιάσει τη δική της "Miss Pepsi" με συμπρωταγωνιστή το Γρηγόρη Βαλτινό. Αρχικά στο θέατρο Μινώα, σε μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη, το 1984, και δύο χρόνια αργότερα σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.
Το σάουντρακ από τη "Miss Pepsi" της Αλίκης είναι δυσεύρετο:

ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ