Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Χρήστος Νικολόπουλος: Ψίθυροι Καρδιάς (1997) OST

Οι "Ψίθυροι Καρδιάς" υπήρξε ίσως το πλέον πετυχημένο σίριαλ της Ελληνικής τηλεόρασης στη δεκαετία του ΄90. Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τα ποσοστά τηλεθέασης που άγγιζε τότε. Κάποιο από τα επεισόδια τότε είχε ξεπεράσει το 76% τηλεθέασης.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον αταίριαστο έρωτα της Ερατούς, μιας πανέμορφης τσιγγάνας με έναν νεαρό αρχιτέκτονα, τον Αντώνη; Το θρυλικό ζευγάρι ενσάρκωσαν η Άννα - Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο Απόστολος Γκλέτσος. Γύρω τους δυο κόσμοι: το "καθώς πρέπει" περιβάλλον του ήρωα από τη μια μεριά και από την άλλη ο περιθωριακός κόσμος μιας τσιγγάνας. Το καστ συμπληρώνουν ο Γιάννης Βόγλης, η Καίτη Παπανίκα, η Μελίνα Μποτέλλη, ο Αντώνης Αντωνίου και ο Μιχάλης Ιατρόπουλος.
Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι της σειράς "Ψίθυροι Καρδιάς"
Η σειρά του Μανούσου Μανουσάκη άφησε εποχή όχι μόνο με το πρωτότυπο στόρι της και τις υπέροχες ερμηνείες των ηθοποιών αλλά και με τη μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου. Ο συνθέτης υπογράφει ένα εξαιρετικό σάουντρακ με 9 τραγούδια σε στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια, ένα ορχηστρικό με το κλαρίνο του Μάνου Αχαλινοτόπουλου αλλά και τα γνωστά τραγούδια του συνθέτη "Δακρυσμένη" και "Κάτω απ΄το πουκάμισο μου"(με στίχους του Πυθαγόρα) σε νεότερες ηχογραφήσεις από τον ανερχόμενο τότε Δημήτρη Μπάση και τον Απόστολο Γκλέτσο. Το σάουντρακ κυκλοφορεί από τη Δισκογραφική εταιρεία WEA και το ομώνυμο τραγούδι χαλάει κόσμο. Από τα υπόλοιπα τραγούδια ξεχωρίζουν η "Απαγορευμένη Αγάπη" με τη Μελίνα Μποτέλλη και το "Θεέ μου κάνε" με την Ειρήνη Χαρίδου.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ