Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Μπεάτα Ασημακοπούλου - Το Παλιόπαιδο (1960 - ανέκδοτο δισκογραφικά τραγούδι)

Η Μπεάτα Ασημακοπούλου υπήρξε ίσως η πιο αριστοκρατική φυσιογνωμία του ελληνικού κινηματογράφου. Ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, ευγενής, αξιοπρεπής. Σύζυγος του Ορέστη Λάσκου, ο οποίος και την αποθέωσε μέσα από τις ταινίες του, τελικά μόνο κακό της έκανε αυτό. Από ένα σημείο και μετά, δύσκολα κάποιος σκηνοθέτης σκεφτόταν τη Μπεάτα, αφού θεωρούσε πως ήταν του Λάσκου αλλά και πολλοί παραγωγοί δίσταζαν να προτείνουν στο Λάσκο γιατί δεν ήθελαν τη Μπεάτα. Τώρα που τα χρόνια έχουν περάσει βλέπουμε πως και οι δυο τους έκαναν την καριέρα τους αφήνοντας κάτι στον ελληνικό κινηματογράφο.
Μια από τις ταινίες του Ορέστη Λάσκου, όχι ιδιαίτερα γνωστή, είναι το "Αλλού τα Κακαρίσματα...". Γυρισμένη το 1959, έκανε πρεμιέρα στις 21 Μαρτίου 1960, πέρασε μάλλον αδιάφορη από το κοινό αφού έκοψε μόλις 2.313 εισιτήρια στις αίθουσες πρώτης προβολής. Εκτός από τη Μπέατα Ασημακοπούλου παίζουν ο Γιάννης Γκιωνάκης, η Ντίνα Τριάντη, ο Τάκης Μηλιάδης, η Πόπη Λάζου και ο Φίλιος Φιλιππίδης. Το ιδιαίτερο με τη συγκεκριμένη ταινία είναι ότι εδώ για μοναδική φορά στον κινηματογράφο η Μπεάτα τραγουδά ένα λαϊκό τραγούδι των Γιάννη Βέλλα και Κ.Μάνεση με τίτλο "Το Παλιόπαιδο". Το συγκεκριμένο τραγούδι δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε δίσκο!
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ