Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Η Θεατρίνα...Αγγέλα Καζακίδου...

Ίσως χωρίς κάποια φωτογραφία της, δυσκολεύεστε να φέρετε στη μνήμη σας το πρόσωπο της Αγγέλας Καζακίδου. Και ίσως κάποιοι να θεωρήσετε ότι μπορεί να μην ήταν κάτι σπουδαίο. Και όμως η  Αγγέλα Καζακίδου, που μπορεί να μην έγινε το μεγάλο αστέρι, μπορεί να υποδύθηκε δεύτερους ρόλους (δευτερορολίστρια, ένα είδος ηθοποιού που κάποτε αφθονούσε στον ελληνικό κινηματογράφο και  που σήμερα λείπει), κατάφερε να καταγραφεί στη συνείδηση του κινηματογραφόφιλου κοινού. Ποια είναι όμως η Αγγέλα Καζακίδου;
Η Αγγέλα γεννήθηκε στο Πειραιά και από μικρή έδειξε την αγάπη της προς τις τέχνες. Βγήκε από μικρή στο παιδικό θέατρο, ενώ ταυτόχρονα σπούδαζε μπαλέτο (ο χορός υπήρξε η μεγάλη της αγάπη, μετά την υποκριτική). Τελειώνοντας τις γυμνασιακές σπουδές μπήκε στη Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 1967. Ένα χρόνο αργότερα έκανε την πρώτη της επαγγελματική εμφάνιση με το θίασο του Γιάννη Γκιωνάκη αλλά και στον κινηματογράφο κάνει το ντεμπούτο της στην πολεμική υπερπαραγωγή της Φίνος Φιλμ "Η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά" δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Με τους Θάνο Γραμμένο και Σπύρο Καλογήρου στη "Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά"(1968-69).

 Με την Αλίκη θα συνεργαστεί και στις ταινίες "Υπολοχαγός Νατάσα" και "Σ΄αγαπώ" τη διετία 1970 - 71 αλλά και στο θέατρο στην παράσταση "Επτά χρόνια γάμου" την ίδια χρονική περίοδο. Από την υπόλοιπη φιλμογραφία της αξίζει να αναφέρουμε τα φιλμ: "Η Ώρα της αλήθειας"(1969), "Η Ζούγκλα των Πόλεων"(1970) και "Μπουμ Ταρατατζούμ"(1972).
Σκηνή δράσης με την Αγγέλα Καζακίδου, από το κοινωνικό θρίλερ της Φίνος Φιλμ "Η Ζούγκλα των πόλεων"(1970).

Με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Νίκο Γαλανό, Τζένη Ζαχαροπούλου και Κώστα Δάρρα στην ταινία "Σ΄αγαπώ"(1971).

Με την έλευση της τηλεόρασης στην Ελλάδα πολλά αλλάζουν στον καλλιτεχνικό χώρο. Η τηλεόραση κάνει τα πρώτα της δειλά βήματα εντυπωσιάζοντας το πανελλήνιο, και πολλοί καλλιτέχνες (σκηνοθέτες και ηθοποιοί) μετακομίζουν από τα κινηματογραφικά στα τηλεοπτικά πλατό. Το δρόμο αυτό ακολουθεί και η Αγγέλα Καζακίδου με συμμετοχές στις σειρές: "Ο Άγνωστος Πόλεμος", "Γιούγκερμαν", "Ένοχοι", "Μαριονέτες" και "Το Θέατρο Της Δευτέρας". Παράλληλα διδάσκει την υποκριτική σε σχολές Θεάτρου.
Η προσωπική της ζωή κρατήθηκε πάντα μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, παρότι ήταν παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Γιώργο Χριστόπουλο, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη. Από το 2005, με το θάνατο του συζύγου της αποσύρθηκε από το χώρο, έχοντας επιλέξει να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έχοντας κοντά της λίγους και καλούς φίλους.
Πορτραίτα της Αγγέλας Καζακίδου (από το αρχείο του κ Γιάννη Χριστόπουλου).
Υ.Γ. Ευχαριστώ πολύ την κυρία Αγγέλα Καζακίδου και τον κύριο Γιάννη Χριστόπουλο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ