Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Γεράσιμος Λαβράνος: Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης(1963) ανέκδοτο OST

"Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης" του Αλέκου Σακελλάριου, ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Μπουρνέλη (Παπαϊωάννου), το 1955, από το θίασο των Ντίνου Ηλιόπουλου και Μίμη Φωτόπουλου. Την Άνοιξη του 1961(από τις 9 Απριλίου ως τις 21 Μαΐου) το ανεβάζει ο Ηλιόπουλος στο ιστορικό θέατρο Κοτοπούλη - Ρεξ και το 1963 η Φίνος Φιλμ το μεταφέρει στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές το Ντίνο Ηλιόπουλο και τον ανερχόμενο Κώστα Βουτσά. Δίπλα τους εμφανίζονται η Μάρω Κοντού, η Καίτη Πάνου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, η Κατερίνα Γιουλάκη, ο Χρήστος Τσαγανέας, ο Νικήτας Πλατής, η Τζένη Κυριακού και η Μαργαρίτα Αθανασίου. Τη μουσική της ταινίας γράφει ο Γεράσιμος Λαβράνος, ο συνθέτης που έφερε έναν νέο αέρα στην ελληνική σύνθεση. Τρία τραγούδια του ακούγονται στην ταινία, το "Μάμπο" με τις Αδελφές Έρρικα και Μαργαρίτα Μπρόγερ και "Ζήσε" και "Κόκκινα Χείλια" με τους Μανώλη Χιώτη και Μαίρη Λίντα. Και τα τρία δεν καταγράφηκαν ποτέ στην δισκογραφία.
  "Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης" έκανε πρεμιέρα στις 25 Φεβρουαρίου 1963 και έκοψε 61.734 εισιτήρια στις αίθουσες Α΄προβολής. Το έργο θεωρείται από τις κλασικότερες κωμωδίες του Αλέκου Σακελλάριου, και ανεβαίνει σε αρκετές θεατρικές σκηνές, ακόμη και σήμερα.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ