Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Μπέμπα Μπλανς (1944 - 2017)

Η Μπέμπα Μπλάνς (κατά κόσμον Αγγελική Κωνσταντοπούλου) γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1944. Ήταν μια πολύ όμορφη γυναίκα με πολλούς θαυμαστές. Μάλιστα, είχαν "παίξει ξύλο" για εκείνη. Το 2008 σε συνέντευξη της, σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας είχε πει η ίδια για τις κατακτήσεις της: "... Είχα πάει να τραγουδήσω στο Ισραήλ και με ειδοποίησαν ότι πρέπει να φύγω από τη χώρα, γιατί δύο σημαίνοντα πρόσωπα τσακώνονταν μέχρι… θανάτου για μένα. Καμιά φορά αναρωτιέμαι: Σε μένα συνέβησαν όλα αυτά; Θυμάμαι που ένας επιχειρηματίας, πολύ γνωστής φίρμας ψωμιού, προκειμένου να μην πάω στη Μύκονο ένα Σαββατοκύριακο και να μείνω μαζί του, μου χάρισε ένα κρις κραφτ. Ήθελε να μου δώσει ή ένα διαμέρισμα ή ένα σκάφος, και εγώ προτίμησα το δεύτερο… Ποτέ όμως δεν διέλυσα σπίτια. Ποτέ δεν μπήκα ανάμεσα σε ζευγάρια. Όταν οι άντρες είναι ερωτευμένοι, κάνουν πολλά για να κατακτήσουν μια γυναίκα. Όταν όμως τους... περάσει ο έρωτας, βγάζουν τον πραγματικό τους εαυτό. Από μικρή -ίσως γιατί έχω κάποιες άσχημες μνήμες από τότε- θεωρούσα ότι υπήρχε ένας τοίχος ανάμεσα σε μένα και σε όλους τους άντρες της ζωής μου. Δεν τους μίσησα, αλλά δεν δέθηκα κιόλας μαζί τους συναισθηματικά...".
Στο καλλιτεχνικό στερέωμα μπήκε το 1964, ερμηνεύοντας τη σύνθεση  του  σπουδαίου Γιώργου Ζαμπέτα "Καλώς όρισες βρε Γιώργη". Από εκεί και ύστερα η πορεία της υπήρξε ανοδική. Η βελούδινη φωνή της καταγράφηκε σε δίσκους, εμφανίστηκε στις μεγαλύτερες αθηναϊκές πίστες, πέρασε από τον κινηματογράφο και δημιούργησε το δικό της θρύλο.
Στη μεγάλη οθόνη πρωτοεμφανίστηκε το 1960, ως ηθοποιός στη ταινία του Οδυσσέα Κωστελέτου "Το χαμίνι". Οι λάτρεις του ελληνικού κινηματογράφου ωστόσο θα τη θυμούνται ως τραγουδίστρια σε καμπαρέ της Τρούμπας στη ταινία του Αλέκου Σακελλάριου "Καλώς ήλθε το δολλάριο". Εκεί ερμήνευσε μοναδικά το "Έναν αητό αγάπησα" (των Σπανού - Σακελλάριου). Ιστορικές  θα μείνουν  και οι  εμφανίσεις  της στη κωμωδία του Κώστα Καραγιάννη "Τα δίδυμα"( όπου μαζί με τον Γιώργο Ζαμπέτα τραγούδησαν το "Μαθητή") και στο φιλμ του Κώστα Στράντζαλη "Σήκω χόρεψε συρτάκι", (μαζί με τον Γιάννη Καραμπεσίνη τραγούδησαν το "Έχω μια μεγάλη αγάπη").
Δισκογραφικά η Μπέμπα έδωσε σπουδαία τραγούδια με κορυφαία στιγμή το θρυλικό "Καράβι", ενώ ο Γιώργος Ζαμπέτας την αποκαλούσε "Μπεμπέκα Βελούδο". Έσβησε στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 έπειτα από χρόνια μάχη με βαριάς μορφής αναιμία.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ