Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Χρόνια Πολλά στον κύριο Γιάννη Βογιατζή!!!

Θαυμάσιος ηθοποιός συνεχίζει να διαγράφει μια ξεχωριστή πορεία στο χώρο του Θεάματος. Ο Γιάννης Βογιατζής ακόμη και στους μικρούς ρόλους κατάφερε να αναδεικνύει την αξία του. Αρκεί να θυμηθούμε το πέρασμα του ως πονηρός ρεσεψιονίστ "Λαλά" στην ταινία "Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο Κοντός". Ίσως βέβαια να στήριξε τη μανιέρα του στην εξωτερική του εμφάνιση, αλλά αυτό προϋποθέτει πολύ ταλέντο. Στρουμπουλός και με έναν αστείο τρόπο περπατήματος εμφανίστηκε ως ο καλύτερος ενήλικας βουτυρομπεμπές του ελληνικού κινηματογράφου, στο "Μικέ Παντρεύεται"(1968) και στο "Παιδί της Μαμάς"(1970).
Ο  Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1927 στο Αιτωλικό. Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Βασιλικού Θεάτρου ενώ για ένα διάστημα φοίτησε στην Ανώτατη Βιομηχανική. Στο θεατρικό σανίδι ανέβηκε για πρώτη φορά το 1955, αμέσως μετά την αποφοίτηση του από τη δραματική και από τότε μέχρι και σήμερα συνεχίζει την πορεία του συνεργαζόμενος με σπουδαίους συναδέλφους του ενώ αρκετές φορές έγινε και ο ίδιος θιασάρχης. Ο κινηματογράφος μπήκε στη ζωή του Γιάννη Βογιατζή το 1957, με έναν ρόλο - πέρασμα στην ταινία "Λατέρνα, Φτώχεια και Γαρύφαλλο". Θα ακολουθήσουν περισσότερες από 60 ταινίες κωμωδίες, κομεντί και μιούζικαλ. Σε πολλές από αυτές ήταν το "αμόρε" της Ρένας Βλαχοπούλου. Το 1968 ο Γιάννης Δαλιανίδης εμπνευσμένος από το ραδιοφωνικό τύπο του Μικέ, έναν χαζοχαρούμενο τύπο αποφασίζει να το μεταφέρει στον κινηματογράφο με τον τίτλο "Ο Μικές Παντρεύεται". Η ταινία αρέσει στο κοινό και γίνεται σημείο αναφοράς για το Γιάννη Βογιατζή. Έξοχη υπήρξε η ερμηνεία του, ως αταίριαστος σύζυγος της Κατερίνας Γιουλάκη, στη μουσική κωμωδία "Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη"(1968). Από την υπόλοιπη φιλμογραφία του ξεχωρίζουν οι ταινίες: "Η Γυναίκα μου τρελάθηκε"(1966), "Οι Θαλασσιές οι χάντρες"(1967), "Γοργόνες και Μάγκες"(1968), "Δουλικό αμέσου Δράσεως"(1973).
Στην τηλεόραση ξεκίνησε από τα πρώτα σίριαλ της ΥΕΝΕΔ στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 70, με τελευταία του εμφάνιση στη σειρά του Mega "Η οικογένεια βλάπτει"(2009).
Χορευτικές στιγμές με τη Μέλπω Ζαρόκωστα στην ταινία "Η Γυναίκα μου τρελάθηκε"(1966).

Ο θρυλικός τύπος του Μικέ, ένας ρόλος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του Γιάννη Βογιατζή. Στη φωτογραφία μαζί του η Νίτσα Μαρούδα, ο Περικλής  Χριστοφορίδης και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

"Γοργόνες και Μάγκες"(1968).

Με τους Κώστα Βουτσά και Φαίδωνα Γεωργίτση στο μιούζικαλ "Μια Κυρία στα Μπουζούκια"(1968).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ