Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Λεωνίδας Νικολαΐδης: όταν το ταλέντο και το ήθος πάνε μαζί, χέρι - χέρι!!!

Αν θα έπρεπε να ευχαριστήσω για κάτι το διαδίκτυο είναι σίγουρο ότι η ενασχόληση μου με αυτό, με έφερε κοντά σε ανθρώπους από το χώρο του θεάματος. Καλλιτέχνες που μέχρι χθες τους παρακολουθούσα κυρίως από την πορεία τους στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ένας από αυτούς είναι και ο Λεωνίδας Νικολαΐδης. Απίστευτα ταλαντούχος, με μια τεράστια πορεία στην τέχνη, κινήθηκε πάντα αθόρυβα έχοντας οδηγό το ήθος, τις αξίες που οφείλει να έχει κάθε θεατρίνος και την αγάπη προς το κοινό αλλά κυρίως προς τους συναδέλφους του.
Με το Λεωνίδα Νικολαΐδη δε συναντηθήκαμε ποτέ, η επικοινωνία μας έγινε μέσα από το διαδίκτυο. Μιλήσαμε αρκετά, ενώ εγώ τον άκουγα, σκεφτόμουν τι μεγάλος θησαυρός υπήρξε κάποτε στο ελληνικό θέατρο. Σε εποχές που ο καλλιτέχνης μεγαλουργούσε αφήνοντας πίσω του παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Μιλούσαμε αρκετή ώρα και άρχισα να νιώθω σαν σφουγγάρι που έπρεπε να ρουφήξει όλα όσα μου εμπιστεύτηκε.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή της επικοινωνίας μας το θυμόμουν κυρίως μέσα από τις κινηματογραφικές του εμφανίσεις σε ταινίες, όπως: "Γυμνοί στο Δρόμο"(1969), "Made in Greece"(1987) και "Προς την Ελευθερία"(1996). Η γνωριμία μας, με έφερε μπροστά σε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη ο οποίος δούλεψε δίπλα σε όλους τους μεγάλους και σήμερα κουβαλά τις καλύτερες αναμνήσεις, αφού οι μικρότητες και οι κακίες δε μπορούν να υπάρξουν δίπλα στον ταλαντούχο Λεωνίδα.
Παράλληλα στο προφίλ του στο Facebook είδα τις όμορφες φωτογραφίες του από την καλλιτεχνική του πορεία και τότε σκέφτηκα ότι κάποιες από αυτές  θα έπρεπε να της μοιραστώ μαζί σας, φυσικά με την άδεια του Λεωνίδα.
Άλλωστε πάντα υποστήριζα την παροιμία που έλεγαν οι Κινέζοι: "Μια καλή φωτογραφία αξίζει περισσότερα από χίλια άρθρα!"...
Ανάμεσα σε σπουδαίους καλλιτέχνες. Ο Λεωνίδας Νικολαΐδης δίπλα στους Άννα Καλουτά, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Τάκη Μηλιάδη, Κατερίνα Γιουλάκη, Καίτη Παπανίκα και άλλοι! 

Με τη Ζωή Λάσκαρη και το Βαγγέλη Σειληνό στο δραματικό μιούζικαλ "Γυμνοί στο Δρόμο".

Ο Λεωνίδας Νικολαΐδης με τη σπουδαία Χριστίνα Σύλβα και τον ανερχόμενο τότε Σταμάτη Γαρδέλη. 

Με τον κορυφαίο ηθοποιό Μίμη Φωτόπουλο από θεατρική συνεργασία τους το 1976.

Ο Λεωνίδας Νικολαΐδης παραμένει και σήμερα ένας γοητευτικός θεατρίνος!

Με τον αξέχαστο Χάρρυ Κλυν. Δούλεψαν πολλά χρόνια μαζί και τους έδενε μια απίστευτη φιλία μέχρι το τέλος...

Με τις αδελφές Άννα και Μαρία Καλουτά στις οποίες ο Λεωνίδας χρωστάει πολλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ