Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ένας έρωτας,...ένας χωρισμός,...ένα τραγούδι!!!

Μέσα σε κλίμα αθωότητας και ελαφρότητας το 1962 ο Γιάννης Δαλιανίδης γυρίζει το πρώτο μιούζικαλ του ελληνικού κινηματογράφου, το «Μερικοί το προτιμούν κρύο». Ο τίτλος της ταινίας αποτελεί παράφραση του τίτλου της αμερικάνικης ταινίας "Μερικοί το προτιμούν καυτό". Πρωταγωνιστής ο Ντίνος Ηλιόπουλος ο οποίος θέλει για παρτενέρ του την τότε σύντροφο του Άννα Φόνσου. Τελικά ο ρόλος δόθηκε στην Μάρθα Καραγιάννη έπειτα από την άρνηση της Άννας που βρήκε το ρόλο αρκετά περιορισμένο. Η σχέση του Ηλιόπουλου με την ανερχόμενη τότε Άννα Φόνσου δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή στον καλλιτεχνικό κύκλο αλλά και οι ίδιοι πότε δεν την παραδέχτηκαν. Σε ερώτηση που της έγινε αρκετά χρόνια αργότερα η Άννα είπε για τον μεγάλο Έλληνα κωμικό: "Ο Ντίνος Ηλιόπουλος, με έχρισε πρωταγωνίστρια στο θέατρο".
Για την ιστορία όταν η Άννα πρωτόπαιξε στο θέατρο με το Ντίνο ήταν μαθήτρια σχολείου. Πήγαινε στο θέατρο με την ποδιά της, άλλαζε στο καμαρίνι της, ντυνόταν, βαφόταν και έβγαινε στη σκηνή. Η πρώτη συνεργασία τους έγινε στο θέατρο Κοτοπούλη - Ρεξ με το έργο "Μις Βαγόνι" των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου. Θα ακολουθήσουν τα:
"Ο Κύριος 5%" των Ευαγγελίδη - Μαρή
"Τι σου λείπει" του Χρήστου Γιαννακόπουλου
"Τα Κοκκόρια των 12" των Τσιφόρου - Βασιλειάδη
όλα αυτά στο θέατρο Κοτοπούλη -Ρέξ  και αμέσως μετά στο θέατρο Βεάκη τα:
"Οι Γλάροι και οι Κότες" των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου
 και "Ο Εμίρης και ο Κακομοίρης" των Γιαλαμά - Πρετεντέρη.
Κινηματογραφικά συναντήθηκαν αρκετά χρόνια μετά το χωρισμό τους, στην ταινία του Κώστα Καραγιάννη "Ο Στρατής παραστράτησε" (1969).
Το θρυλικό ζευγάρι στην ταινία "Ο Στρατής παραστράτησε" (1969)
Το 1962 όταν η σχέση αυτή είχε τελειώσει ο Ντίνος Ηλιόπουλος είχε γράψει τους στίχους του τραγουδιού "Μείνε λίγο".  Το τραγούδι ηχογραφήθηκε  με την φωνή της Νίκης Καμπά, και οι στίχοι άλλαξαν , ώστε να φαίνεται πως μία γυναίκα εκλιπαρεί έναν άντρα να μην την εγκαταλείψει. Πίσω όμως από τους αλλαγμένους στίχους, κρύβεται η ερωτική ιστορία, του Ντίνου Ηλιόπουλου με την Άννα Φόνσου. Η μουσική του τραγουδιού ανήκει στο Σπύρο Παππά. Αμέσως μετά το χωρισμό τους η Άννα παντρεύτηκε το θεατρικό επιχειρηματία Κώστα Παλτόγλου, με κουμπάρα την Αλίκη Βουγιουκλάκη.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ