Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Κυρίες και Κύριοι!...σας παρουσιάζω τη Μπουμπούκα Πάππας!!!

Το 1956 στην ταινία του Ορέστη Λάσκου "Η Άγνωστος", σε μια σκηνή όταν δυο από τους πρωταγωνιστές, ο Χρήστος Ευθυμίου και ο Μίμης Φωτόπουλος βρίσκονται σ΄ένα νυχτερινό μαγαζί, απολαμβάνουν μια πανέμορφη κοπέλα να χορεύει το χορό της κοιλιάς. Η νεαρή χορεύτρια καρφώνει το βλέμμα της στα πατώματα ενώ σε δεύτερο πλάνο διακρίνεται η ορχήστρα του Τάκη Μωράκη, με τους μουσικούς να προσπαθούν να συγκεντρωθούν στις νότες, παρότι σε κάθε πλάνο τους το βλέμμα τους είναι στραμμένο στη Μπουμπούκα. Αυτό είναι το όνομα της με το οποίο αναγράφεται και στους τίτλους του φιλμ.
Αμέσως μετά τα γυρίσματα της ταινίας η νεαρή καλλιτέχνης φεύγει για την Αμερική, μαζί με την οικογένεια της, προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης, μακρυά από την Ελλάδα, η οποία προσπαθούσε να σταθεί όρθια μετά την κατοχή και τον Εμφύλιο.
Εκεί θα πάρει το όνομα Μπουμπούκα Πάππας και επιστρέφοντας κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα κάνει και άλλες εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά, κάποιες από τις οποίες θα κινηματογραφηθούν και θα μπουν εμβόλιμα σε ταινίες, κυρίως δεύτερης διαλογής. Ανάμεσα στις ταινίες που τη βλέπουμε ξεχωρίζουν: "Ο Πολύτεκνος"(1964), "Οι Φτωχοδιάβολοι"(1964), "Γαβριέλα, η αμαρτωλή της Αθήνας"(1966) και "Ξύπνα καημένε Περικλή"(1970).
Από την ταινία "Η Άγνωστος" - 1956.


Καλλιτεχνικές φωτογραφίες που της έβγαλαν φωτογράφοι πάνω στο υπερωκεάνιο Olympic, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αμερική, τυλιγμένη με μια κουρτίνα του πλοίου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ