Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Γιώργος Θεοδοσιάδης: Ο Τρελός τα χει 400 (1968) OST

Αμέσως μετά τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία της ταινίας "Ο Γεροντοκόρος", ο Λάμπρος Κωνσταντάρας δέχεται πρότασης μόνιμης συνεργασίας από τον κινηματογραφικό οργανισμό Καραγιάννης - Καρατζόπουλος. Έτσι γυρίζει την επόμενη ταινία με τίτλο "Ο Τρελός τα χει 400". Μια κωμωδία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κορυφαίου κωμικού, γραμμένη από το Λάκη Μιχαηλίδη και σκηνοθετημένη από τον Κώστα Καραγιάννη. Κεντρικός ήρωας της ταινίας ο Λάμπρος ο οποίος προσπαθεί να καλυτερέψει τη ζωή του μέσω λαχείων. Όταν κερδίζει το λαχείο τρελαίνεται και οδηγείται στο ψυχιατρείο ενώ η οικογένεια του κάνει τη μεγάλη ζωή! Δίπλα στο Λάμπρο εμφανίζονται η Καίτη Πάνου, η Σμάρω Στεφανίδου, η Κατερίνα Γώγου, ο Θάνος Μαρτίνος, ο Αλέκος Τζανετάκος, η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, ο Θόδωρος Κατσαδράμης και ο Δημήτρης Νικολαΐδης. Η πρεμιέρα γίνεται στις 21 Οκτωβρίου 1968 και συγκεντρώνει 408.043 εισιτήρια στις αίθουσες Α΄προβολής σε Αθήνα, Πειραιά και Προάστια.
Γιώργος Ζαμπέτας & Λάμπρος Κωνσταντάρας.
Τη μουσική της ταινίας γράφει ο Γιώργος Θεοδοσιάδης, γνωστός από το προσωπικό στυλ που διαμόρφωνε με το Τζαζ συγκρότημα του. Το σάουντρακ κυκλοφόρησε το 2003 σε βινύλιο από τη δισκογραφική εταιρεία Potfleur, σε περιορισμένα αντίτυπα. Ο δίσκος περιείχε όλες τις μουσικές γέφυρες του συνθέτη, αλλά χωρίς το μοναδικό τραγούδι του φιλμ, το οποίο είναι γραμμένο από το Γιώργο Ζαμπέτα. Σε μια προσπάθεια να σας παρουσιάσω ολοκληρωμένο το σάουντρακ της ταινίας σας το παραθέτω και με το τραγούδι (ανέκδοτο δισκογραφικά) αλλά και με το μουσικό φινάλε το οποίο επίσης απουσίαζε από την αρχική έκδοση.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ