Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

"Εν Πλω": Ένας δυσεύρετος δίσκος, πραγματικό διαμάντι!!!

Το 1995 ο Αλέξης Παπαδημητρίου ηχογραφεί 11 τραγούδια με στίχους του Άγγελου Πυριόχου, εμπνευσμένα από τη ζωή των ναυτικών. Ο συνθέτης επιχειρεί ένα πάντρεμα του ηλεκτρονικού ήχου με κάποια λαϊκά ακούσματα. Μουσικές δυνατές σε συνδυασμό με τους νοσταλγικούς στίχους δίνουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σε συνεργασία με την Interamerican αναλαμβάνουν την παραγωγή κι έτσι εκδίδεται ένα άλμπουμ με τον τίτλο «Εν πλω» το οποίο δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο και σήμερα είναι αρκετά δυσεύρετο. Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Γιάννης Πάριος, ο Αντώνης Καλογιάννης, ο Δημήτρης Μητροπάνος και οι κυρίες Μαρινέλλα, Μαντώ και Κωνσταντίνα. Η έκπληξη του δίσκου είναι η συμμετοχή του κορυφαίου μας ηθοποιού Νίκου Κούρκουλου ο οποίος ερμηνεύει το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ. Πότε με πρόζα και πότε τραγουδώντας δίνει μια συγκλονιστική ερμηνεία.
Στο ένθετο του δίσκου (ο οποίος κυκλοφόρησε μόνο σε cd) διαβάζουμε:" Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και η Ιντεραμέρικαν έχουν κάθε λόγο να νιώθουν χαρά και ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους. Ένα αποτέλεσμα που οριοθετείται από το πάθος του Έλληνα για το υγρό στοιχείο και την ευθύνη της κοινωνίας μας να τιμήσει, όπως του αξίζει, τον εργάτη της θάλασσας. Αυτόν που μέσα από τον μόχθο της αλμύρας έδωσε το όνομά του στην μεγαλοσύνη της Ελλάδας, στην εδραίωση του πολιτισμού μας και στην στήριξη της εθνικής οικονομίας. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές αυτής της δημιουργίας: Πρώτους τους καλλιτέχνες και τις εταιρίες που τους παρεχώρησαν ευγενώς και ιδιαιτέρως το “πνευματικό δίδυμο” Αλέξη Παπαδημητρίου και Άγγελο Πυριόχο". 
Δυστυχώς αυτός ο κύκλος τραγουδιών δεν ακούστηκε πολύ αφού δεν κυκλοφόρησε κανονικά στην αγορά. Έτσι σήμερα ο δίσκος είναι δυσεύρετος και τα τραγούδια σχεδόν άγνωστα!
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ