Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Αυστηρώς Ακατάλληλο!!!


Όλοι  σχεδόν οι πρωταγωνιστές  του κινηματογράφου και της μουσικής  ήρθε η στιγμή που φωτογραφήθηκαν σε σέξι πόζες, απολαμβάνοντας το αποτέλεσμα. Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που στο πέρασμα των χρόνων προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διαγράψουν την παλιά τους αμαρτία, που αν και ροζ είχε κιτρινίσει την καριέρα τους. Φυσικά υπήρξαν και εξαιρετικές φωτογραφήσεις από σπουδαίους φωτογράφους όπως οι: Κλεισθένης, Μαρίνος Κουσουμίδης και Ντίνος Διαμαντόπουλος. Πολλοί είναι, λοιπόν, οι διάσημοι της ελληνικής showbiz που είπαν «ναι» σε τολμηρές φωτογραφήσεις για εξώφυλλα και ένθετα μεγάλων περιοδικών. Σήμερα μια τέτοια φωτογράφηση είναι συνήθεια για κάθε επώνυμο. Παλιότερα όμως …όχι!!!
Και ας αρχίσουμε από την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Το 1962 για τις ανάγκες της ξενόγλωσσης ταινίας «Aliki, my love» πόζαρε γυμνή για την αφίσα της! Αν και η ταινία προβλήθηκε αποκλειστικά στο εξωτερικό γυρίστηκε στην Ίο, όπου και απαθανατίστηκε η Αλίκη να κρατάει το καπέλο και το στήθος της, κοιτώντας λάγνα τον φακό. Το 1963 έγινε πολύς θόρυβος για τις τολμηρές εμφανίσεις της στο φιλμ «Η Ψεύτρα». Για το περίφημο ποζάρισμα της στον Αλέκο Αλεξανδράκη χύθηκε άφθονο μελάνι. Τον Αύγουστο του 1982 η Αλίκη πραγματοποιεί με τον Βλάσση Μπονάτσο  στον Θεολόγο, την πρώτη τους κοινή φωτογράφηση, στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Ταχυδρόμος» επισημοποιώντας στην ουσία την σχέση τους. Ένα εξώφυλλο αρκετά προκλητικό όπου η Εθνική μας Σταρ κρύβει τη γύμνια του μπούστου της με τα χέρια της και τα χέρια του Βλάσση. Τολμηρά εξώφυλλα η Αλίκη έχει κάνει και για τα περιοδικά «ΕΝΑ» και «PENTHOUSE».
Το 1985 η Ζωή Λάσκαρη φωτογραφίζεται γυμνή για το  «Playboy»  και γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που ποζάρει με αδαμιαία περιβολή για το γνωστό περιοδικό. Οι φήμες έλεγαν τότε ότι πήρε 15 εκατομμύρια δραχμές κάτι που η μεγάλη ντίβα είχει διαψεύσει κατηγορηματικά. Το συγκεκριμένο τεύχος κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 85 προκαλώντας την οργή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας επειδή η Ζωή φωτογραφήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο χωρίς την άδεια των αρχών. Με μια καριέρα που θα ζήλευαν πολλοί σε Ελλάδα και εξωτερικό, η Ρίκα Διαλυνά ήταν πάντα πολύ  μπροστά! Στη δεκαετία του 60 για το περιοδικό «Καρδιοχτύπι» έκανε σχεδόν γυμνές φωτογραφήσεις.
Φωτογράφηση για την ελληνική έκδοση του «playboy»έχει κάνει και η Μάρω Κοντού.«Δεν το έκανα για να προκαλέσω. Είχα ανοίξει ένα θεατράκι στην Γ’ Σεπτεμβρίου και χρειαζόμουν τα χρήματα, γιατί ως συνήθως δεν είχα. Αλλά δεν θεωρώ πρόστυχο το γυμνό. Ξέρεις πόσα πρόστυχα «ντυμένα» έχω δει;» δήλωσε αρκετά χρόνια αργότερα η μεγάλη μας ηθοποιός. Το περιοδικό Playboy που δεν χρειάζεται πολλές πολλές  συστάσεις, κατάφερε να βγάλει στα εξώφυλλα του γυμνές φωτογραφήσεις με τους Πωλίνα, Δήμητρα Γαλάνη και  Μαίρη Χρονοπούλου το 1987 ενώ ο τραγουδιστής Γιώργος Γερολυμάτος ήταν ο πρώτος άνδρας που φωτογραφήθηκε ημίγυμνος για την ελληνική έκδοση του περιοδικού Playboy, στο πρωτοχρονιάτικο τεύχος του 1990.Ο Σταμάτης Γαρδέλης, όνειρο κάθε κοριτσιού στα χρόνια των 80ς φωτογραφήθηκε τον Ιανουάριο του 1991 στην αποξηραμένη Στυμφαλία λίμνη. O ηθοποιός πόζαρε γυμνός στον φακό του Στέφανου Πάσχου, μαζί με μια μεξικάνα καλλονή ονόματι Άλεξ Μενέσες. Ο Πάνος Μιχαλόπουλος ,άλλο αστέρι της δεκαετίας του 80, δεν φωτογραφήθηκε ποτέ ολόγυμνος ωστόσο στα νεανικά περιοδικά της εποχής πόζαρε μόνο με το μαγιό του. Ολόγυμνος εμφανίστηκε σε ταινία του Δαλιανίδη και ο Νίκος Παπαδόπουλος ερμηνεύοντας έναν βιαστή με… αγγελικό πρόσωπο….
Σήμερα η γυμνή φωτογράφηση αποτελεί συνήθεια των επωνύμων. Πολλές φορές το απαιτεί ένας ρόλος τους και άλλες πάλι μια γυμνή φωτογράφιση αποσκοπεί σε φιλανθρωπικό σκοπό. Άλλωστε εδώ και αρκετά χρόνια το Αυστηρώς Ακατάλληλο έχει σταματήσει να συνοδεύει τέτοιες φωτογραφίες!!!!
Η Αλίκη κρύβει το στήθος της με τα δικά της χέρια αλλά και του Βλάση. Φωτογράφηση για το περιοδικό "Ταχυδρόμος" - 1982.

Τολμηρή φωτογράφιση της Μάρως Κοντού με την ίδια να υποστηρίζει, αρκετά χρόνια αργότερα "Ξέρεις πόσα πρόστυχα ντυμένα έχω δει;"

Τον Ιούνιο του 1987 η Μαίρη Χρονοπούλου, φωτογραφήθηκε σε στούντιο στο Κουκάκι,...και το Play Boy πουλάει σαν τρελό!!!

Η Ρίκα Διαλυνά τολμά στα χρόνια του 60 και φωτογραφίζεται σχεδόν γυμνή!

Η πιο πολυσυζητημένη γυμνή φωτογράφιση Έλληνα καλλιτέχνη. Η Ζωή Λάσκαρη προκαλεί την οργή ακόμη και μερίδας Βουλευτών εν έτη 1985!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ