Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

10 Σπάνιες φωτογραφίες της Εθνικής μας Σταρ!!!

Από το 1957 που το κοινό την καθιέρωσε σαν πρώτη Ελληνίδα Σταρ και το 1958 που η "Ωραία μου Κυρία" την επέβαλε στη συνείδηση του θεατρόφιλου κοινού,η Ελλάδα ζει στον αστερισμό της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Με πιστό και μόνιμο εραστή της το φακό κέρδισε το τίτλο της Εθνικής Σταρ, ένας τίτλος που δικαιωματικά της ανήκει για πάντα. Ακόμη και σήμερα, δύο δεκαετίες και πλέον από το θάνατο της, στην εποχή των αμφισβητήσεων και της απομυθοποίησης, η Αλίκη κατάφερε και έσπασε το φράγμα  του χρόνου. Το κοινό της έχει πολλαπλασιασθεί. Οι φωτογραφίες της εξακολουθούν να στολίζουν παιδικά δωμάτια, το "Γκρίζο Γατί" παραμένει ο ύμνος όλων των θαυμαστών της και οι ταινίες σπάνε ρεκόρ τηλεθέασης!!!
Με αφορμή όλη αυτή την Αλικομανία σας παρουσιάζω 10 σπάνιες φωτογραφίες της, κάποιες από τις οποίες δεν έχουν ξαναδημοσιευτεί!!!
Πολύς θόρυβος για τις τολμηρές εμφανίσεις της Αλίκης στο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη "Η Ψεύτρα". Για το περίφημο ποζάρισμα της στον Αλέκο Αλεξανδράκη χύθηκε άφθονο μελάνι!!!
Το ζεύγος Φίνου με το βαφτιστήρι  τους το Γιάννη Παπαμιχαήλ και η Αλίκη.
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη κρατά το δώρο που της πρόσφερε η  Π.Ε.Ε.Θ.  για το γάμο της. Μια μεγάλη ασημένια μάσκα, το σύμβολο της υποκριτικής τέχνης, τοποθετημένη σε μπλε βελούδινη θήκη και από κάτω μια επίσης ασημένια πλάκα που έγραφε: "Αλίκη Βουγιουκλάκη - Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Να ζήσετε ευτυχισμένοι. Π.Ε.Ε.Θ."
Με το Λάμπρο Κωνσταντάρα σε διάλειμμα από τα γυρίσματα της πρώτης έγχρωμης ταινίας της, την "Αλίκη στο Ναυτικό".
Μια από τις σκηνές της ταινίας "Ένα Αστείο Κορίτσι" που σήμερα πλέον δε τις βλέπουμε καθότι έχουν κοπεί. Η τελευταία φορά που το φιλμ προβλήθηκε ολόκληρο (χωρίς περικοπές) ήταν το 1979 στην ΕΡΤ. 
«Το Κλωτσοσκούφι»ήταν από εκείνες τις ταινίες που «σημάδεψαν» την πορεία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, όπως η ίδια ανέφερε χρόνια  αργότερα, σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Αυτό ωστόσο που δεν είναι γνωστό είναι το γεγονός ότι η ταινία αυτή γυρίστηκε σχεδόν… δύο φορές. Κι αυτό διότι αρχικός συμπρωταγωνιστής της Αλίκης Βουγιουκλάκη ήταν ο Μιχάλης Νικολινάκος, με τον οποίο είχε γυριστεί σχεδόν ολόκληρη η ταινία.Στη δοκιμαστική προβολή,ο Φιλοποίμην Φίνος,παρατήρησε ότι οι δύο πρωταγωνιστές δεν ταίριαζαν μεταξύ τους, και αποφάσισε να ξαναγυρίσει την ταινία από την αρχή.
Με το Δημήτρη Μαλαβέτα στη θρυλική "Εβίτα"...
Η Αλίκη και ο Δημήτρης σε τρυφερό στιγμιότυπο από τα πρώτα χρόνια της έγγαμης ζωής τους!!!
Στο Παλατάκι της οδού Στησιχόρου, από τα πρώτα χρόνια του γάμου τους!!!
Μια αληθινή Σταρ!!!
Με τον παρτενέρ της Τζες Κόνραντ  από τα γυρίσματα της ταινίας "Αλίκη, αγάπη μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ