Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

"Κάνε Ότι Κάνω": το τηλεπαιχνίδι της ΥΕΝΕΔ που κόπηκε έπειτα από εντολή του Πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη

Σάββατο, τρίτη μέρα των Χριστουγέννων το 1980, και η ΥΕΝΕΔ θέλοντας να χτυπήσει την ΕΡΤ βγάζει στον αέρα το "Κάνε Ότι Κάνω". Ένα νέο τηλεπαιχνίδι με παρουσιάστρια τη Μαρία Αλιφέρη που τότε βρισκόταν στην κορυφή της καριέρας της, αφού ήδη παρουσίαζε τα "Τετράγωνα των Αστέρων" στο πρώτο κανάλι και πρωταγωνιστούσε στη θρυλική σειρά του Νίκου Φώσκολου "Η Κραυγή των Λύκων". Το "Κάνε Ότι Κάνω" ξεκινά στις 11 το βράδυ και λόγο της εορταστικής περιόδου έχει τρίωρη διάρκεια και πέρα από το παιχνίδι οι τηλεθεατές περνούν το πρώτο Σαββατόβραδο του τηλεπαιχνιδιού και με πολύ χορό και τραγούδι από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Δίπλα στη Μαρία Αλιφέρη εμφανίζονται ο γνωστός σκιτσογράφος Βασίλης Χριστοδούλου και ο...Σαλαμούπολης, ένας κλόουν που ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού έκανε και την ανάλογη γκριμάτσα.
Το "Κάνε Ότι Κάνω" αν και έγχρωμο, με πολύ χιούμορ, κέφι και καλή διάθεση, τόσο από την παρουσιάστρια όσο και από τους επώνυμους καλεσμένους δεν κράτησε και πολύ. Ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης κρίνοντας ότι ήταν ένα πρόγραμμα χαμηλού επιπέδου (αφού ανάγκαζε τους παίκτες να εκτελούν περίεργες δοκιμασίες), έδωσε εντολή για τη διακοπή του μετά από 17 επεισόδια. Έτσι τουλάχιστον κρίθηκε την εποχή εκείνη, γιατί φυσικά, το τι είδαμε αργότερα στη μικρή οθόνη, δε περιγράφεται. Ωστόσο παρά τη σχετική μικρή διάρκεια της ζωής του το "Κάνε Ότι Κάνω" είχε προλάβει να χτυπήσει υψηλές θέσεις στο πίνακα θεαματικότητας.
Για την ιστορία να πούμε ότι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πέρασαν ως καλεσμένοι σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως η Άννα Καλουτά, η Άννα Βίσση, ο Σπύρος Καλογήρου, η Σπεράντζα Βρανά, ο Δημήτρης Ζκυνθινός, ο Μιχάλης Βιολάρης, η Μαρία Ιωαννίδου, ο Ανέστης Βλάχος, οι Αδελφοί Κατσάμπα και η Σάσα Σοφού.
Δημοσιεύματα της εποχής έκαναν λόγο για την αντικατάσταση της παρουσιάστριας από την Όλγα Καρλάτου, κάτι βέβαια που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ