Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Το μυστικό της ταινίας "Το Ξύλο βγήκε απ΄τον Παράδεισο"

"Το Ξύλο βγήκε απ΄τον Παράδεισο" υπήρξε μια από τις πρώτες μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Είναι η ταινία που την καθιέρωσε στο ευρύ κοινό αφού είχε απίστευτη εμπορική επιτυχία και μέσα στο καταχείμωνο άνοιξαν ακόμα και οι θερινοί κινηματογράφοι για να χορτάσουν το διψασμένο κοινό, το οποίο με την ομπρέλα στο χέρι είχε γοητευτεί από τις σκανδαλιές της Αλίκης. Η Εθνική μας Σταρ τραγουδά δυο τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, με στίχους του Αλέκου Σακελλάριου, το "Έχω Ένα Μυστικό" και το "Γκρίζο Γατί". Τραγούδια που την εποχή εκείνη κυκλοφορούν σε δισκάκι 45 στροφών και γίνονται τεράστιες επιτυχίες.
Πόσοι όμως σήμερα γνωρίζουμε ότι για τη σκηνή στην εκδρομή αρχικά είχε γραφτεί άλλο τραγούδι;
Αρχικά ο Μάνος είχε γράψει για την Αλίκη το "Μια Περιπέτεια στη Νότιο Καρολίνα" για να το ερμηνεύσει στη σκηνή που οι μαθήτριες θα πήγαιναν εκδρομή. Ωστόσο τελικά εμείς είδαμε στην οθόνη το "Νιάου Νιάου βρε Γατούλα" και το άλλο τραγούδι απλά μπήκε σε ένα δισκάκι 45 στροφών με άλλα τρία τραγούδια της Αλίκης και έτσι πέρασε στη δισκογραφία.
Τη συγκεκριμένη πληροφορία μου την έδωσε ο κ.Βασίλης Νικολαϊδης, γνώστης του έργου του Χατζιδάκι.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ