Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Ηλίας Παπαγεωργίου - "Ένας Αητός Περήφανος" (1967)

Ο Ηλίας Παπαγεωργίου υπήρξε από τους κορυφαίους του στεριανού Δημοτικού τραγουδιού. Οι κινηματογραφόφιλοι θα το θυμούνται κυρίως από τις ταινίες φουστανέλας, στις οποίες η παρουσία του ήταν σχεδόν απαραίτητη.
Γεννημένος στη Λευκάδα Φθιώτιδας το 1933, από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στη μεγάλη γενιά των σπουδαίων ερμηνευτών του παραδοσιακού τραγουδιού. Η φωνή του καταγράφηκε σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές ερμηνεύοντας μοναδικά τσάμικα, συρτά και καλαματιανά. Έφυγε από τη ζωή το 1985 αφήνοντας ωστόσο πίσω του κάποιες ηχογραφήσεις δίσκων (45 και 33 στροφών) υπενθυμίζοντας στις νεότερες γενιές ότι κάποτε σε αυτόν τον τόπο υπήρξαν καλλιτέχνες γεμάτοι από λεβεντιά!
Το 1967 ο Ηλίας Παπαγεωργίου ηχογραφεί το δίσκο "Ένας Αητός Περήφανος". Το ιδιαίτερο σε αυτό το μουσικό άλμπουμ είναι ότι το σπουδαίο τραγουδιστή συνοδεύουν οι: Αθανάσιος Πλατανιάς (λαούτο), Βασίλης Σκαλιώτης (κλαρίνο) και ο βιολιστής Αλέκος Αραπάκης.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ