Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Αδελφές Σπανομάρκου: Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (2018) Θεατρικό σάουντρακ

Διεθνές Χρυσό μετάλλιο για την μουσική της παράστασης «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς, που παίζεται στο Θέατρο Διάνα, κατέκτησαν οι αδελφές Σπανομάρκου. Είναι οι μουσικοσυνθέτριες/στιχουργοί που τα τελευταία χρόνια με τις συνθέσεις τους σαρώνουν τα βραβεία και τις κορυφαίες θέσεις σε σημαντικότατους μουσικούς διαγωνισμούς, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε μουσικούς με πολλαπλά Grammy. Αυτή τη φορά, κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στα Global Music Awards, στην Καλιφόρνια, με το album της πρωτότυπης μουσικής που έγραψαν για την θεατρική παράσταση «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία».
Για την μουσική επένδυση, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο κράμα συμφωνικής μουσικής με στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής. Από το πρώτο λεπτό, οι πλούσιες ενορχηστρώσεις και ένα μείγμα οργάνων κλασσικής ορχήστρας, γκάιντας και άλλων τοπικών οργάνων, σε παραπέμπουν στον χρόνο και στον τόπο όπου διαδραματίζεται η ιστορία του Σκρουτζ, δηλαδή στο Βικτωριανό Λονδίνο της εποχής του Ντίκενς, περί το 1800. Ένα έργο που μας τοποθετεί απευθείας στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα, και έχει βαθύτερα νοήματα που αγγίζουν τις ψυχές των ανθρώπων.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ