Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Μάγια Μελάγια (Ανέκδοτη Συλλογή)

Μάγια Μελάγια! Ένα όνομα συνώνυμο της λάμψης, του κεφιού, της εκρηκτικής παρουσίας. Μια γυναίκα που άφησε εποχή με το εκπληκτικό ταπεραμέντο της και τη βελούδινη φωνή της. Η Μάγια Μελάγια πέρασε σαν σίφουνας από το θέατρο και τα νυχτερινά κέντρα σαρώνοντας τα πάντα. Έγινε θρύλος κι έκανε πολλούς σπουδαίους άντρες της εποχής να καρδιοχτυπήσουν για εκείνη. Ίσως να ήταν η πρώτη που έφερε έναν δικό της αέρα στη νυχτερινή διασκέδαση εκείνων των χρόνων.
Γεννημένη ως Μελπομένη Τσιριγώτη υπήρξε για πολλά χρόνια η μούσα του Γιώργου Μουζάκη ενώ εποχή άφησε και η συνεργασία της και με το Μανώλη Χιώτη. Πέρα από τη δισκογραφική της παρουσία έντονη υπήρξε και η ενασχόληση της με την υποκριτική υπηρετώντας κυρίως την επιθεώρηση αλλά και τον κινηματογράφο. Από τη φιλμογραφία της αξίζει να αναφέρουμε τις ταινίες: "Η Άγνωστος" (1956), "Η Φτώχεια θέλει καλοπέραση"  (1958), "Καπετάνιος για κλάματα"(1961), "Δίψα για ζωή" (1964) και "Ένας ζόρικος Δεκανέας"(1964).
Στη συλλογή που σας παραθέτω θα βρείτε κάποια σπουδαία τραγούδια στα οποία η Μάγια άφησε τη δική της σφραγίδα. Τα "Μάμπο Μπραζιλέϊρο" και η "Βαλίτσα" του Γιώργου Μουζάκη από την ταινία της Φίνος Φιλμ "Η Ωραία των Αθηνών", το "Έλα Πασά μου" (επίσης του Μουζάκη), τα τραγούδια "Σήκω παιδί μου και σπάστα" και "Δεν έχω ήλιο και ουρανό" (ανέκδοτα τραγούδια από την ταινία "Ένας Ζόρικος Δεκανέας"), το "Σ΄αγαπώ σε όλες τις γλώσσες" που πρωτοτραγούδησε ο Γιάννης Βογιατζής στην κομεντί "Όταν λείπει η Γάτα", το "Αφού αγαπιόμαστε" και ένα τραγούδι του Τάκη Μωράκη από την ταινία "Η Άγνωστος".
Τα τραγούδια αυτά αποτελούν πραγματικά διαμάντια από μια γυναίκα που ακόμη και μετά το θάνατο της (27 Δεκεμβρίου 2014) εξακολουθεί να έχει το κοινό της, αφού αρτίστες με το δικό της μπρίο και τη βελούδινη φωνή της γεννιούνται μια φορά στα χίλια χρόνια!!!
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ