Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Νίτσα Μαρούδα: Το χαριτωμένο και αφελές κορίτσι της Φίνος Φιλμ

Νίτσα Μαρούδα: Υπήρξε μια σπουδαία ηθοποιός της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου που υποδύθηκε με απίστευτη επιτυχία το αφελές και χαμηλής αντίληψης Θηλυκό. Αποσύρθηκε στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 80 και από τότε δεν την έχουμε δει ούτε σε φωτογραφία καθώς αποφεύγει να εμφανιστεί δημόσια, κρατώντας για το κοινό της την ασπρόμαυρη εικόνα της από τα σελιλόιντ του 60.
Η Νίτσα γεννήθηκε ως Ελένη στην Πάτρα το 1935 και σπούδασε στη Σχολή του Μουσικού Θεάτρου Θεοφανίδη. Μπήκε στο χώρο του θεάματος ως ηθοποιός της επιθεώρησης και το 1960 εμφανίστηκε σε μικρούς ρόλους σε 4 ταινίες ενώ ένα χρόνο αργότερα θα ξεχωρίσει με το ρόλο της "Μαρίας" στο κοινωνικό δράμα του Γιάννη Δαλιανίδη "Ο Κατήφορος". Στη Φίνος Φιλμ θα γράψει χρυσές σελίδες με πετυχημένους ρόλους σε κωμωδίες ως το κουτό και χαριτωμένο θηλυκό με απίστευτη γλυκύτητα, με κορυφαία στιγμή το ρόλο της εύπορης Σίτσας Συναξαρίδου στο "Ο Μικές Παντρεύεται"(1968). Από την υπόλοιπη φιλμογραφία της αξίζει να αναφέρουμε το ρόλο της, ως Εριφύλη Κατσικοποδαράκη στο "Η Γυναίκα μου Τρελάθηκε" αλλά και τη συμμετοχή της στο μιούζικαλ του Ντίνου Δημόπουλου "Η Αρχόντισσα κι ο Αλήτης", όπου με το τσαχπίνικο βλέμμα και ύφος της γοητεύει τον Πίπη (Αλίκη Βουγιουκλάκη), προκαλώντας τσακωμό ανάμεσα στον Παπαμιχαήλ και τον Τσούκα.
Η τελευταία κινηματογραφική της εμφάνιση έγινε το 1980 στην κωμωδία του Νίκου Αβραμέα "Υποψήφιοι Βουλευτές και Βουλευτίνες". Δύο χρόνια αργότερα θα αποσυρθεί από τα καλλιτεχνικά μετά τη συμμετοχή της στο σίριαλ της κρατικής τηλεόρασης "Κομμωτήριο - Ιστορίες του Σεσουάρ".
Η προσωπική της ζωή κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Παντρεύτηκε το Συμεών Κολοκοτά με τον οποίο απέκτησε μια κόρη. Όταν η κόρη της παντρεύτηκε το μετέπειτα υπουργό Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η Νίτσα απομακρύνθηκε από κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα κάτι για το οποίο δεν έχει μετανιώσει ποτέ. 'Όλα τα χρόνια της πορείας της υπηρέτησε πιστά την υποκριτική χωρίς να ενταχθεί σε κυκλώματα ενώ σήμερα δε βλέπει πλέον τις ταινίες της καθώς έχει κουραστεί να τις παρακολουθεί. Δε δέχεται τον τίτλο "Μύθος", αφού πιστεύει ότι απλά έκανε καλά τη δουλειά της και τίποτα περισσότερο.
Ένα από τα πολλά καλοκαιρινά εξώφυλλα της Νίτσας Μαρούδα στα χρόνια του 60.

Γιάννης Βογιατζής και Νίτσα Μαρούδα ως "Μικές Παρδάλογλου" και "Σίτσα Συναξαρίδου" στην κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη "Ο Μικές Παντρεύεται" (1968)

Με το Σωτήρη Μουστάκα στη μουσική κωμωδία της Φίνος Φιλμ "Η Ωραία του Κουρέα"(1968).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ