Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

12 Αστέρια, 12 Ευχές (1971)

Συνεχίζοντας σήμερα την παρουσίαση Χριστουγεννιάτικων δίσκων σας παρουσιάζω ένα άλμπουμ με το χαρακτηριστικό τίτλο "12 Αστέρια, 12 Ευχές". Μια κυκλοφορία της Music Box, από τα Χριστούγεννα του 1971, με τη συμμετοχή 12 καλλιτεχνών.
Η Τάμμυ, ο Πάνος Κόκκινος, η Νέλη Μάνου, ο Τάκης Αντωνιάδης, η Ξανθή Περάκη, η Ελπίδα, η Ζωή Κουρούκλη, ο Τέρης Χρυσός, η Χριστίνα, ο Στέλιος, η Μάρω Δημητρίου και η Άντζελα Ζήλια ερμηνεύουν μοναδικά πασίγνωστα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, όπως το "Έλατο", τα "Τρίγωνα Κάλαντα", την "Άγια Νύχτα", το "Μικρό Τυμπανιστή" αλλά και κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι συγκεκριμένες εκτελέσεις είναι εξαιρετικές κάτι στο οποίο βοηθάει κατά πολύ, η διασκευή και διεύθυνση ορχήστρας του Τάκη Αθηναίου. Ένας σπουδαίος συνθέτης ο οποίος είχε διακριθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ ενώ για μια εικοσαετία περίπου διηύθυνε την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης ενώ διετέλεσε και διευθυντής της Ελαφράς Ορχήστρας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Το συγκεκριμένο άλμπουμ επανακυκλοφόρησε δεκαετίες αργότερα σε cd  με τον τίτλο "Τρίγωνα Κάλαντα".

Τα Τραγούδια του άλμπουμ:

1.Τρίγωνα Κάλαντα - Τάμμυ
2.Το Έλατο - Πάνος Κόκκινος
3.Στη Βηθλεέμ τη Μακρινή - Νέλη Μάνου
4.Άγγελος στον Αυλό σφυρά - Τάκης Αντωνιάδης
5.Ο Μικρός Τυμπανιστής - Ξανθή Περάκη
6.Τα Πρώτα Χριστούγεννα - Ελπίδα
7.Κάλαντα Χριστουγέννων - Χορωδία
8.Αι Βασίλης έρχεται στη Γη - Ζωή Κουρούκλη
9. Είναι ο Μικρός Χριστός - Τέρης Χρυσός
10.Άγια Νύχτα - Χριστίνα
11.Λευκά Χριστούγεννα - Στέλιος
12.Το Μήνυμά - Άντζελα Ζήλια
13. Μια Νύχτα στην Αστροφεγγιά - Μάρω Δημητρίου
14.Κάλαντα Πρωτοχρονιάς - Χορωδία
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ