Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Do They Know Its Christmas - Modern Talking

Μπαίνοντας  στη Σαρακοστή των Χριστουγέννων, ξεκινά η εορταστική περίοδος της μεγαλύτερης εορτής της Χριστιανοσύνης. Μια γιορτή γεμάτη φως, λάμψη, αλήθεια, ανθρωπιά, αγάπη!!!
Μέσα σε αυτό το λαμπερό μέρος των Χριστουγέννων από σήμερα και κάθε μέρα θα σας παρουσιάζω τραγούδια αλλά και δίσκους εορταστικούς. Μελωδίες που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο και πρέπει να ακούσουμε όλοι...έτσι για να μπούμε στο κλίμα των εορτών.
Η αρχή θα γίνει με έναν δίσκο 45 στροφών που κυκλοφόρησε πριν αρκετά χρόνια αλλά που όμως παραμένει κλασικός καθώς περιέχει ένα από τα πλέον γνωστά τραγούδια των Χριστουγέννων. Το "Do They Know Its Christmas" που το 1984 ηχογράφησαν οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες της Μεγάλης Βρετανίας. Γραμμένο από το Bob Geldof  ήταν μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά της Αιθιοπίας, από τις πωλήσεις του Single.
Το τραγούδι γνώρισε πολλές επανεκτελέσεις, με πιο πετυχημένη ίσως αυτή των Modern Talking. Ένα από τα πλέον πετυχημένα ντουέτα της Ευρώπης (με καταγωγή από τη Γερμανία), που στη δεκαετία του 80 φτάνει στην κορυφή της επιτυχίας με τραγούδια όπως: "You re my Heart...", "Cheri, Cheri Lady" και "Brother Louie". Η δική τους εκτέλεση στο "Do They Know Its Christmas" είναι ιδιαίτερη αφού μόνο το ρεφρέν είναι στην αγγλική γλώσσα ενώ το υπόλοιπο τραγούδι είναι γερμανόφωνο. Στο Maxi Single που κυκλοφόρησε μόνο στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία υπάρχει και το "Strangers In The Night". Μεγάλη επιτυχία του Frank Sinatra.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ