Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

"Ο Θρίαμβος": μια ξεχωριστή αλλά και επεισοδιακή ταινία!!!

"Ο Θρίαμβος" υπήρξε μια ιδιαίτερη ταινία στη φιλμογραφία του Αλέκου Αλεξανδράκη. Τα γυρίσματα της ξεκίνησαν το 1960 και ολοκληρώθηκαν δύο χρόνια αργότερα ενώ η πρεμιέρα της στις σκοτεινές αίθουσες έγινε στις 11 Φεβρουαρίου 1963.
Το φιλμ είναι ένα κοινωνικό - αισθηματικό δράμα, με κεντρικό ήρωα ένα νεαρό συγγραφέα, ο οποίος βρίσκεται συναισθηματικά διχασμένος ανάμεσα σε δύο γυναίκες. Μια φιλόδοξη βεντέτα του θεάτρου και μια φτωχή και ταπεινή κοπέλα. Το σενάριο υπογράφει ο Τάσος Λειβαδίτης (σε συνεργασία με τον Κώστα Κοτζιά) ενώ η σκηνοθεσία είναι του Αλέκου Αλεξανδράκη ο οποίος βέβαια έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί του παίζουν η Κάκια Αναλυτή, η Αλίκη Γεωργούλη, ο Μάνος Κατράκης, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και η Ζώρζ Σαρρή.
Σύμφωνα με τα όσα εξομολογήθηκε χρόνια αργότερα ο Αλεξανδράκης τα γυρίσματα διακόπηκαν καθώς ο παραγωγός Μπάμπης Σαρόγλου είχε μείνει από χρήματα. Τα νέα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν το 1962, κάπως βιαστικά, ενώ αφαιρέθηκαν και πολλές σκηνές με αποτέλεσμα η μισή ταινία να είναι άψογη ενώ η υπόλοιπη να είναι γυρισμένη πρόχειρα και βιαστικά. Κάτι που πέρασε και στο κοινό καθώς εισπρακτικά συγκεντρώνει μόλις 15.110 εισιτήρια στις αίθουσες Α΄προβολής. Παρόλα αυτά στο φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ο Αλέκος Αλεξανδράκης θα αποσπάσει το βραβείο Α΄ανδρικού ρόλου. Και μια λεπτομέρεια: η ταινία θα κάνει "δεύτερη" καριέρα με τον τίτλο "Όταν η μοίρα κυβερνά".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ