Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Ο Σταύρος είναι Πονηρός (1970) ανέκδοτο OST


Μια ανάλαφρη κωμωδία γυρισμένη το 1970 είναι η ταινία "Ο Σταύρος είναι πονηρός". Μια παραγωγή του Νίκου Παπαδόπουλου, με σενάριο Νίκου Αντωνάκου και σκηνοθεσία του Οδυσσέα  Κωστελέτου.  Βασιζόμενος σε ένα υποτυπώδες σενάριο με αρκετές υπερβολές, ο σκηνοθέτης Οδυσσέας Κωστελέτος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αξία των ηθοποιών και να βγάλει λίγο γέλιο. Και όντως σε κάποια σημεία το καταφέρνει. Και αυτό οφείλεται κυρίως στο μεγάλο ταλέντο δύο κατ' εξοχήν κωμικών του Σταύρου Παράβα και του Γιάννη Μιχαλόπουλου που πραγματικά τα πήγαν καλά. Κατά τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν υψηλές προσδοκίες. Ωστόσο παρακολουθώντας κάποιος την ταινία, η ώρα περνά αρκετά ευχάριστα. Ισχυρό χαρτί είναι τα όμορφα κομμάτια που ακούγονται και ως επί το πλείστον έγιναν μεγάλες επιτυχίες. Το "Κορίτσι του Μάη" από τους Olympians, "Η Γοργόνα" και το "Δελφίνι - Δελφινάκι" με το Γιάννη Καλατζή και τα: "Θα ζήσω ελεύθερο πουλί" και τα "Μπαγλαμαδάκια" με το Χρηστάκη. Έκπληξη αποτελεί το τραγούδι Aquarius"Let The Sunshine", που είχε γραφτεί για το μιούζικαλ "Hair"(1967) και είχε γίνει μεγάλη επιτυχία από τους The 5th Dimension. Βέβαια στην ελληνική ταινία το ερμηνεύει ο Πάνος Κόκκινος.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

"Ο Σταύρος είναι πονηρός" έκανε πρεμιέρα στις 14 Σεπτεμβρίου 1970 και έκοψε τον ικανοποιητικό αριθμό των 229.185 εισιτηρίων στις αίθουσες Α΄προβολής.
Σταύρος Παράβας, Γιάννης Μιχαλόπουλος και Ελένη Προκοπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ