Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Γιοβάννα - Ξέρω Κάποιο Αστέρι

Κόρη του γνωστού ζωγράφου Κώστα Φάσσου, η Γιοβάννα (κατά κόσμον Ιωάννα Φάσσου - Καλπαξή) είναι μια πολυδιάσταστη καλλιτέχνης με μια τεράστια προσφορά στο τραγούδι, την ποίηση και τη λογοτεχνία. Οι συνεργασίες της με όλους τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες έχουν αφήσει εποχή όπως άλλωστε και τα κονσέρτα που είχε δώσει στη Σοβιετική Ένωση, όπου υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής. Ηχογραφεί τραγούδια και στα Ρωσικά και οι συναυλίες καλύπτονται και από τηλεοπτικά συνεργία. Η Δισκογραφία της περιλαμβάνει κυρίως δίσκους 45 στροφών αλλά και επανακυκλοφορίες μεμονωμένων τραγουδιών σε cd. Όπως πολλοί συνάδελφοι της έτσι και η Γιοβάννα πέρασε και από τον κινηματογράφο ενώ το μυθιστόρημα της "Άντε Γεια" έγινε και κινηματογραφική ταινία.  Το 2007 από τη δισκογραφική εταιρεία Music Box  κυκλοφορεί το cd "Ξέρω Κάποιο Αστέρι" με 18 τραγούδια (6 από τα οποία ήταν ξενόγλωσσα).

Στο πρώτο μέρος υπάρχουν τα τραγούδια:

1.Ξέρω Κάποιο Αστέρι
2.Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς
3.Θα θελα απόψε
4.Για την Αγάπη μου
5.Ο Έρωτας που μ άκουσε
6.Είναι Αλήθεια
7.Περπατώ Μοναχή
8.Το Παραθύρι
9.Το Τραγούδι της Θάλασσας
10.Το Τρένο
11.Μια Τέτοια Αγάπη
12.Σαν κι απόψε
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Στο δεύτερο μέρος υπάρχουν έξι ξενόγλωσσα τραγούδια:

ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ