Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Κώστας Καπνίσης: Ο Καπετάν Φάντης Μπαστούνι (1968) ανέκδοτο OST

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και η Μάρω Κοντού υπήρξαν ένα από τα πιο εμπορικά και τα πιο ταιριαστά ζευγάρια της ελληνικής σκηνής και οθόνης. Ο Λάμπρος την εκτιμούσε ιδιαίτερα και φυσικά τη θεωρούσε την πιο γνήσια και αντιπροσωπευτική παρτενέρ του. Τη φώναζε ψηλή και του άρεσε να την πειράζει πάνω στη σκηνή ή στο γύρισμα, με τα σόκιν αστεία του.
Η Μάρω Κοντού κι εκείνη τον λάτρευε κι αισθανόταν ιδιαίτερη ασφάλεια κοντά του.
Έπαιξαν σε μια σειρά από ταινίες, που στην ουσία δεν ήταν πολλές, αν σκεφτεί κανείς το πόσο ο κόσμος τους είχε ταυτίσει. Και φυσικά πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως ο Λάμπρος και η Μάρω, την εποχή που γύριζαν εκείνες τις ταινίες, υπήρξαν ζευγάρι και στη ζωή. Αυτό βέβαια ήταν ένας μύθος που πούλαγε. Οι ίδιοι, άφηναν και υπονοούμενα στις συνεντεύξεις τους, αλλά ήταν μόνο και μόνο για τις ανάγκες της προβολής των ταινιών τους. Τίποτα παραπέρα!
Το 1968 πρωταγωνιστούν στην κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου (σκηνοθεσία, σενάριο) "Ο Καπετάν Φάντης Μπαστούνι". Μια ασπρόμαυρη παραγωγή του κινηματογραφικού οργανισμού "Καραγιάννης - Καρατζόπουλος" που μας παρουσιάζει τη ρομαντική ιστορία ενός νησιώτη καπετάνιου και μιας λαθρεπιβάτισσας. Το ζευγάρι πλαισιώνουν ο Λαυρέντης Διανέλλος, η Τασσώ Καββαδία, ο Δημήτρης Νικολαΐδης, ο Ορφέας Ζάχος, η Μίτση Κωνσταντάρα και η Δέσποινα Στυλιανοπούλου. Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 9 Δεκεμβρίου 1968 και έκοψε 291.450 εισιτήρια στις αίθουσες Α΄προβολής.

Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Κώστας Καπνίσης, ένας λυρικός, ρομαντικός και σεμνός δημιουργός, ο οποίος με τις μουσικές του έντυσε περισσότερες από 100 κινηματογραφικές ταινίες. Στον "Καπετάν Φάντη Μπαστούνι" η Μάρω Κοντού ερμηνεύει τα τραγούδια "Να΄ρθεις στη σιγαλιά" και "Στο Λιμάνι το μικρό", τα οποία ακόμη και σήμερα παραμένουν ανέκδοτα δισκογραφικά, όπως άλλωστε και ολόκληρο το σάουντρακ της ταινίας.

 ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ