Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Σάκης Τσιλίκης: Καλημέρα Ζωή (1993) OST

Ήταν 29 Νοεμβρίου του 1993 όταν έκανε πρεμιέρα στον Αντένα η σειρά του Νίκου Φώσκολου "Καλημέρα Ζωή".
Το στόρι της αρχικά επικεντρώνονταν στις παράλληλες ζωές δυο οικογενειών, της πλούσιας οικογένειας Άρχου και της οικογένειας Θεοχάρη. Με την πάροδο του Χρόνου ο Λεωνίδας Άρχος (τον οποίο ερμήνευε ο Φαίδων Γεωργίτσης) εξαφανίστηκε ενώ η οικογένεια Θεοχάρη έμεινε μέχρι το τέλος της σειράς. Η πλοκή του σίριαλ ήταν κυρίως αστυνομική με πολλές ιστορίες που παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού σχετίζονταν με δολοφόνους και έμπορους ναρκωτικών, βιαστές, έμπορους οργάνων και γενικότερα με ότι ταλαιπωρούσε και συνεχίζει να ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία. Φυσικά υπήρχε και το απαραίτητο λαβ στόρι, το οποίο όμως βρισκόταν πάντα στην σκιά των αστυνομικών ιστοριών. Το "Καλημέρα Ζωή" δημιουργήθηκε μετά από επίμονες πιέσεις του Μίνωα Κυριακού προς το Νίκο Φώσκολο, να ξεκινήσει μια καινούρια σειρά μετά την τεράστια επιτυχία της "Λάμψης". Έτσι γεννήθηκε το "Καλημέρα Ζωή" με βασικό πρωταγωνιστή το Γιώργο Βασιλείου, ο οποίος μέσα από το ρόλο του Ταξίαρχου Στάθη Θεοχάρη, αγαπήθηκε τόσο πολύ από το κοινό, που όταν έβαλε υποψηφιότητα για βουλευτής εκλέχτηκε με περισσότερους από 60.000 σταυρούς!
Από τα πρώτα χρόνια των γυρισμάτων του "Καλημέρα Ζωή". Ο Νίκος Φώσκολος με τους κεντρικούς ήρωες του σίριαλ!
Από το υπόλοιπο καστ της σειράς αξίζει να αναφέρουμε τη Μίνα Χειμώνα, τη Μαίρη Βιδάλη, το Θάνο Καλλιώρα, την αξέχαστη Ελευθερία Βιδάκη, τη Χριστίνα Θεοδωροπούλου, το Γιώργο Ματαράγκα, το Νίκο Παπαδόπουλο, το Γιώργο Αρμαδώρο, τη Μαρία Αλιφέρη, την Τόνια Καζιάνη ενώ κατά καιρούς έκαναν γκεστ εμφανίσεις η Χλόη Λιάσκου, η Καίτη Φίνου, ο Σταμάτης Γαρδέλης, η Όλγα Πολίτου, ο Στέργιος Αποστολίνας, η Φούλμαν Μουντάνου, ο Νίκος Γιάννακας και άλλοι. Αξέχαστος στο ρόλο του Σταυροφόρου θα μείνει ο Στάθης Ψάλτης!
Η σειρά είχε ενταχθεί στην απογευματινή ζώνη του Αντένα και προβαλλόταν πάντα πριν από τη "Λάμψη", την οποία κάποιες φορές τη ξεπερνούσε σε τηλεθέαση. Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της σειράς άρχισε την Άνοιξη του 2004, όταν ο Γιώργος Βασιλείου αποχώρησε από το καστ μετά την εκλογή του ως Βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄Περιφέρεια Πειραιώς και τον αντικατέστησε ο Νίκος Βερλέκης. Από τότε ξεκίνησε η καθοδική πορεία της σειράς προς το τέλος της, με αποτέλεσμα να διακοπεί αιφνιδίως στις 31 Μαρτίου του 2006, μετρώντας 3.093 επεισόδια.
Τη μουσική της σειράς γράφει ο Σάκης Τσιλίκης ενώ ο Δημήτρης Ψαριανός ερμηνεύει το τραγούδι των τίτλων.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ