Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Γλυκερία: Μια μαγική φωνή!!!

Γλυκερία, μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες με μια τεράστια καριέρα αφού από το 1974 που εμφανίστηκε στο "Να η Ευκαιρία" συνεχίζει μέχρι και σήμερα να υπηρετεί το καλό ελληνικό τραγούδι.
Γεννημένη στις 16 Νοεμβρίου του 1953 στο Άγιο Πνεύμα Σερρών,  δέχθηκε από μικρή μουσικά ερεθίσματα από την οικογένεια της, αφού τόσο ο πατέρας της όσο και ο θείος της έπαιζαν ερασιτεχνικά μπουζούκι.
Το 1974 μετά την εμφάνιση της στο τάλεντ σόου της Κρατικής τηλεόρασης "Να η Ευκαιρία", πραγματοποίησε και την πρώτη εμφάνιση της σε μαγαζί. Τραγούδησε στην ταβέρνα "Ληττώ" στην Πλάκα.
Η δισκογραφική της παρουσία ξεκινά το 1977 με τη συμμετοχή της στο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ της Columbia  "Χρόνια Πολλά". Τρία χρόνια αργότερα θα κυκλοφορήσει ο πρώτος προσωπικός της δίσκος με τίτλο "Στα Μάτια Κοίτα με", με μουσική του Στέλιου Φωτιάδη. Η δισκογραφία της είναι τεράστια καθώς περιλαμβάνει δίσκους βινυλίου, cd, single, συμμετοχές σε άλμπουμ άλλων καλλιτεχνών αλλά και ηχογραφήσεις στα εβραϊκά αφού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο Ισραήλ. Διατηρώντας χαμηλό προφίλ κρατά σταθερό και αμείωτο το κοινό της που την παρακολουθεί σε κάθε της βήμα.
Στη συλλογή που ακολουθεί συγκέντρωσα πέντε τραγούδια της που αγαπώ ιδιαίτερα με κορυφαίο το διαχρονικό "Για την Ελλάδα", όπου συμμετέχει ο αείμνηστος καραγκιοζοπαίχτης Ευγένιος Σπαθάρης.

ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ