Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Κώστας Κλάββας: Κόσμος Και Κοσμάκης(1964) ανέκδοτο OST

Το 1964 ο Ορέστης Λάσκος μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το θεατρικό έργο "Κόσμος Και Κοσμάκης" των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη. Η ταινία σατιρίζει τη μανία κάποιων επιπόλαιων νεόπλουτων, που θέλοντας να μπουν στα σαλόνια της καλής κοινωνίας έπεφταν θύματα απατεώνων, οι οποίοι είχαν ως μόνο σκοπό να τους μασήσουν το παραδάκι. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Νίκος Σταυρίδης ενώ δίπλα του ξεχωρίζουν η Μαρίκα Κρεβατά, ο Γιάννης Γκιωνάκης, η Μπεάτα Ασημακοπούλου, ο Σταύρος Παράβας, η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, η Μιρέλλα Τσάρου ενώ πραγματική έκπληξη από το καστ αποτελεί ο Ανδρέας Ντούζος, ο οποίος πέρα από το υποκριτικό του ταλέντο μας δείχνει για πρώτη και τελευταία φορά τις τραγουδιστικές του ικανότητες ερμηνεύοντας το πολύ όμορφο τραγούδι "Γράφω στον Ουρανό" των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου. Στα φωνητικά το συνοδεύουν οι αδελφές Έρρικα και Μαργαρίτα Μπρόγερ. Για την ιστορία να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τραγούδι έγινε τεράστια επιτυχία στα χρόνια του 60 από τη δισκογραφική εκτέλεση της Τζένης Βάνου και του Γιάννη Βογιατζή.
Στην ίδια ταινία η Δούκισσα ερμηνεύει ένα ανάλαφρο λαϊκό τραγούδι του Κώστα Κλάββα. Το σάουντρακ δεν εκδόθηκε ποτέ!!!
 ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Η ταινία "Κόσμος και Κοσμάκης" έκανε πρεμιέρα στις 20 Σεπτεμβρίου 1964 και έκοψε 225.725 εισιτήρια στις αίθουσες Α΄προβολής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ