Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Μίμης Πλέσσας: Η Νύφη το σκασε (1962) ανέκδοτο OST

Μέσα στο κατακαλόκαιρο του 1962 ο Αλέκος Σακελλάριος και η Τζένη Καρέζη ανακοινώνουν όταν ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας "Το Κορίτσι του ωτο - στοπ". Βέβαια όταν η ταινία θα φτάσει στις αίθουσες το Νοέμβριο τής ίδιας χρονιάς, θα αλλάξει ο τίτλος της και θα κάνει πρεμιέρα με τον τίτλο "Η Νύφη το σκασε". Παραγωγός η νεοσύστατη εταιρεία "Τζένη Φιλμ" (Καρέζη - Σακελλάριος), που δε θα γυρίσει δεύτερη ταινία, αφού ο κυρ - Αλέκος θα υπογράψει σύντομα συμβόλαιο μακράς και γόνιμης συνεργασίας με το Φίνο, ενώ τη Τζένη Καρέζη θα την πάρει η εταιρεία Δαμασκηνός - Μιχαηλίδης, λίγο προτού γυρίσει την πρώτη και μοναδική διεθνή της ταινία με το Σάμμυ Φρέι, και προτού επιστρέψει κι αυτή στην αγκαλιά της Φίνος Φιλμ.
Βέβαια η Τζένη Φιλμ δε διαθέτει δικά της στούντιο. Για τα γυρίσματα της "Νύφης..." το στούντιο Άλφα της παραχώρησε πλατό και μηχανήματα, ενώ η τεχνική της επεξεργασία, όπως αναφέρεται με δύσκολα αποκρυπτόμενη υπερηφάνεια στη διαφήμιση, έγινε στα εργαστήρια της Φίνος Φιλμ.
Τζένη Καρέζη & Πάρις Αλεξάντερ
Το σενάριο θυμίζει σε αρκετά σημεία το "Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο" καθώς κεντρική ηρωίδα είναι μια κοπέλα που για να αποφύγει το γάμο που της επιβάλουν οι γονείς της το σκάει και με τη βοήθεια ενός περιοδεύοντα εμπόρου ταξιδεύει για τη Λάρισα για να συναντήσει τον αγαπημένο της που υπηρετεί εκεί τη στρατιωτική θητεία του. 
Η Τζένη Καρέζη ακτινοβολεί από ομορφιά καθώς σε κάθε πλάνο της μαγεύει το κοινό της με τα μάτια της, το ελαφίσιο βάδισμα της αλλά και το ταλέντο της. Απίστευτα καλή κωμικός στέκεται ισάξια δίπλα στους άρχοντες του γέλιου Θανάση Βέγγο, Γιάννη Γκιωνάκη, Κούλη Στολίγκα, Νίκο Ρίζο και τον Πέτρο Κυριακό(ο θρυλικός "Πετράν"), σε μια από τις ελάχιστες κινηματογραφικές του εμφανίσεις. Από το υπόλοιπο καστ αξίζει να αναφέρουμε τη Μαίρη Μεταξά, τον Αλέκο Τζανετάκο, το Γιάννη Μαλούχο, τον Πάρι Αλεξάντερ, την Υβόνη Βλαδημήρου, την Έφη Καραϊσκάκη(στο ρόλο της ξεναγού), τον Περικλή Χριστοφορίδη και το μικρό Βασιλάκη Καΐλα. 
Ο Αλέκος Σακελλάριος κάνει ένα μικρό πέρασμα ως ηθοποιός κάτι το οποίο συνήθιζε να κάνει από τα πρώτα χρόνια της κινηματογραφικής του πορείας.
Από τα γυρίσματα της ταινίας ο Αλέκος Σακελλάριος, η Τζένη Καρέζη και ο Γιάννης Μαλούχος.
 Λίγο πριν βγει η ταινία στις αίθουσες ο Φίνος μπαίνει συμπαραγωγός αλλά και διανομέας και αλλάζει και το τίτλο της ταινίας "Με παίρνετε μαζί σας παρακαλώ;", τον οποίο βρίσκει άχαρο, σε "Η Νύφη το σκασε". Η πρεμιέρα γίνεται στις 19 Νοεμβρίου 1962 και συγκεντρώνει 35.677 εισιτήρια στις αίθουσες Α΄προβολής. Οι κριτικοί της εποχής κάνουν λόγο για μια καλογυρισμένη κωμωδία με ένα απλοϊκό θέμα και πολλά κωμικά επεισόδια.
Τζένη Καρέζη, Θανάσης Βέγγος και Γιάννης Γκιωνάκης

Η ηθοποιός Έφη Καραϊσκάκη κάνει ένα μικρό πέρασμα στη "Νύφη το σκασε" στο ρόλο της ξεναγού.
Τη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας γράφει ο Μίμης Πλέσσας και η Τζένη ερμηνεύει το υπέροχο "Μακριά σου ένα χρόνο" και το "Σαραβαλάκι μου" (ντουέτο με τον Πέτρο Κυριακό). Υπέροχο και το χασάπικο που χορεύει η Τζένη, από τους αγαπημένους της χορούς, που κινηματογραφικά την είδαμε και σε άλλες ταινίες να χορεύει, όπως στη "Λόλα", στο "Μια τρελή Οικογένεια" και στο "Τζένη - Τζένη". Το σάουντρακ της "Νύφης..." δεν εκδόθηκε ποτέ στη δισκογραφία ως αυτόνομο έργο του συνθέτη.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ