Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Σπύρος Μπιμπίλας: ότι αγάπησαμε από έναν αξιόλογο υπηρέτη της υποκριτικής!

Ηθοποιός, που σίγουρα οι περισσότεροι τον έχουμε αγαπήσει από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, την εποχή που η μυθοπλασία ήταν στα καλύτερα της, ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι από τους πλέον αξιόλογους ηθοποιούς της γενιάς του.
Γεννημένος στο Πειραιά γνώρισε την ορφάνια από την ηλικία των 10 ετών, όταν έχασε τον πατέρα του. Από τα χρόνια της εφηβείας του άρχισε να δουλεύει και τελειώνοντας τις Γυμνασιακές του σπουδές μπήκε στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών για να σπουδάσει Νομική. Δεν ήταν επιλογή του αλλά το ακολούθησε καθώς δεχόταν πιέσεις από συγγενικά του πρόσωπα που ασκούσαν το επάγγελμα του δικηγόρου. Η αγάπη του για την υποκριτική τον οδήγησε στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Σύντομα θα ανέβει στο θεατρικό σανίδι επιλέγοντας πάντα με ιδιαίτερη προσοχή τους ρόλους του. Με τη συμμετοχή του στην "Πορνογραφία" του Μάνου Χατζιδάκι θα γνωριστεί με τη Σαπφώ Νοταρά και θα μείνουν αχώριστοι μέχρι το τέλος της. Το 1980 θα εμφανιστεί για πρώτη φορά και στον κινηματογράφο με ένα μικρό ρόλο στην ταινία του Νίκου Τζήμα "Ο Άνθρωπος με το Γαρίφαλο". Από την υπόλοιπη φιλμογραφία του αξίζει να αναφέρουμε τις ταινίες: "Οι Απέναντι"(1981), "Άγγελος"(1982), "Γλυκιά Συμμορία"(1983) και "Μπορντέλο"(1985).
Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 80 κάνουν την εμφάνιση τους οι ταινίες θρησκευτικού περιεχομένου. Με μικρό προϋπολογισμό, μπορεί να μην κυκλοφόρησαν στις σκοτεινές αίθουσες, ωστόσο προβλήθηκαν σε εκδηλώσεις διάφορων παραθρησκευτικών οργανώσεων. Ο Σπύρος Μπιμπίλας συμμετέχει σε κάποιες από αυτές. Ανάμεσα τους: "Άγιος Παντελεήμων"(1985), "Άγιος Χριστόφορος"(1985) και "Αγία Ερμιόνη, θυγατέρα Διακόνου Φιλίππου"(1988).
Στην τηλεόραση ο Σπύρος ξεκινά τη δράση του με συμμετοχές σε αξιόλογες σειρές, άλλωστε την εποχή της κρατικής τηλεόρασης η μυθοπλασία γνωρίζει τη χρυσή της εποχή. Αξίζει να θυμηθούμε τους "Πανθέους", το ρόλο του Μουντζούρη στην τηλεοπτική μεταφορά του "Ζητιάνου" του Ανδρέα Καρκαβίτσα, τους "Ιερόσυλους"(ρεκόρ τηλεθέασης), την "Εξαφάνιση του Τζων Αυλακιώτη" και φυσικά κορυφαία στιγμή στην καριέρα του όταν ερμήνευσε το ρόλο του Γρηγόρη Μολφέδου στη σειρά της ΕΡΤ "Κωστής Παλαμάς", το 1993. Αξίζει βέβαια να αναφερθούμε και στα γκεστ που έκανε στις σειρές του Νίκου Φώσκολου "Η Λάμψη" και "Καλημέρα Ζωή", στις σειρές του Χάρη Ρώμα "Οι Μεν και οι Δεν" και "Κωνσταντίνου και Ελένης" καθώς και στο ριμέικ του "Εκείνες κι Εγώ".
Η χαρακτηριστική και εύπλαστη του φωνή χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές σε μεταγλωττίσεις παιδικών ταινιών και σειρών.
Μοναδικός σε ότι και αν ερμήνευσε ο Σπύρος Μπιμπίλας σήμερα μετρά περισσότερες από 4 δεκαετίας καριέρα. Ο ίδιος νιώθει ότι γεννήθηκε για να υπηρετήσει την υποκριτική. Από τότε που είδε για πρώτη φορά την ταινία του Σταύρου Τσιώλη "Ο Μικρός Δραπέτης".Ήθελε τόσο πολύ να είναι εκείνος ο πρωταγωνιστής!
Πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ αγωνίζεται για όλους τους συναδέλφους του και αυτή η δράση του ίσως θα έπρεπε να του χαρίσει τον τίτλο του "Προστάτη των ηθοποιών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ