Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Ο Μίμης Πλέσσας στα Τραγούδια Του Καλλιτεχνικού Καφενείου (1986)

Ήταν 4 Ιανουαρίου 1986 όταν έκανε πρεμιέρα στην κρατική τηλεόραση η ψυχαγωγική εκπομπή "Καλλιτεχνικό Καφενείο" με παρουσιαστές το Μίμη Πλέσσα, τον Κώστα Φέρρη και το Βασίλη Τσιβιλίκα. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε λίγο μετά το Πάσχα (Απρίλιος ΄86) και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος αλλάζοντας στέκι καθώς τα γυρίσματα έγιναν σε πιο ευρύχωρο στούντιο.
Το "Καλλιτεχνικό Καφενείο" υπήρξε η μοναδική εκπομπή που κατάφερε να φιλοξενήσει όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Πόλυ Πάνου, Νίκος Κούρκουλος, Μαριάννα Κουράκου, Δημήτρης Μυράτ, Αλέκος Αλεξανδράκης, Γιάννης Δαλιανίδης, Άννα Βίσση, Μάρθα Καραγιάννη, Νίκος Ξανθόπουλος, Μπέτυ Αρβανίτη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Αλέκος Σακελλάριος, Σπεράντζα Βρανά, Στράτος Διονυσίου, Ορέστης Λάσκος, Φώτης Μεταξόπουλος, Νίκος Καρβέλας, Μίμης Φωτόπουλος, Τάκης Μωράκης, Νάντια Κωνσταντοπούλου, Νόρα Βαλσάμη, Σωτήρης Μουστάκας, Βούλα Ζουμπουλάκη, Τζένη Βάνου, Βίκυ Μοσχολιού,...και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Πέρα όμως από την παρουσία όλων αυτών των μεγάλων καλλιτεχνών στο "Καλλιτεχνικό Καφενείο" δόθηκε χώρος και σε νέα παιδιά που τότε ξεκινούσαν την καριέρα τους. Γενικά ήταν μια εκπομπή με κέφι και ποιότητα αλλά κυρίως με σεβασμό στον τηλεθεατή.
Οι τρεις παρουσιαστές του "Καλλιτεχνικού Καφενείου", ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης και ο ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας.
Στα πλαίσια της τεράστιας επιτυχίας της εκπομπής από τη δισκογραφική εταιρία Sonora κυκλοφόρησε ο δίσκος 33 στροφών "Ο Μίμης Πλέσσας στα Τραγούδια του Καλλιτεχνικού Καφενείου". Ένα άλμπουμ με 21 τραγούδια ερμηνευμένα από την Κλεοπάτρα, το Γιάννη Δημητρά, το Χρήστο Ζαβάνο και τη Μαρία Κανελλοπούλου. Εκπληκτικές ερμηνείες σε έναν δίσκο που δυστυχώς δεν κυκλοφόρησε ποτέ ξανά από τότε.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ