Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Αγκαλιές...καρέ - καρέ!!!

Όταν αγκαλιαζόμαστε, ο οργανισμός μας παράγει οξυτοκίνη, μια ουσία που βοηθάει να νιώσουμε περισσότερη εμπιστοσύνη και συναισθηματικό δέσιμο με έναν άνθρωπο. Αυτό λένε οι επιστήμονες, εκείνο όμως που γνωρίζουμε όλοι μας είναι ότι μια αγκαλιά διώχνει το στρες, βελτιώνει την υγεία μας και φυσικά αυξάνει την ορμόνη της αγάπης. Σήμερα 21 Ιανουαρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, μια γιορτή αγάπης που κάθε χρόνο αποκτάει όλο και περισσότερους οπαδούς. Μια απλή κίνηση μας, που μπορεί να ρίξει στο περιθώριο άγχος και στρες και να δώσει στο συνάνθρωπο μας να καταλάβει ότι κανείς δεν είναι μόνος. Σήμερα που οι περισσότεροι περνούμε ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ή σκυμμένοι πάνω από ένα κινητό, έχουμε χάσει την αξία μιας αγκαλιάς.
Με αφορμή αυτήν την ημέρα ας ταξιδέψουμε καρέ - καρέ σε όμορφες αγκαλιές του ελληνικού κινηματογράφου. Πάρτε θέση, αρχίζουμε!!!
Ρένα Βλαχοπούλου και Ανδρέας Μπάρκουλης αγκαλιασμένοι σε στιγμιότυπο από την κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου "Ζητείται επειγόντως Γαμπρός" (1971). 
Μια αγκαλιά από Φαίδωνα Γεωργίτση στη Ζωή Λάσκαρη, στο φιλμ "Όλγα, αγάπη μου"(1968).

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας έχοντας στην αγκαλιά του τη Μίρκα Καλατζοπούλου, για τις ανάγκες της κωμωδίας του Κώστα Καραγιάννη "Πατέρα Κάτσε Φρόνιμα"(1967)

Άννα Φόνσου και Μιχάλης Νικολινάκος αγκαλιασμένοι για φωτογράφηση περιοδικού.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως οι αγκαλιές που μας κάνουν οι γονείς μας όταν είμαστε μικροί, καθορίζουν το χαρακτήρα μας. Στη φωτογραφία η Ελένη Χατζηαργύρη αγκαλιά με την κινηματογραφική της κόρη Μαρίνα Μιχαλοπούλου στην ταινία του Ορέστη Λάσκου "Αντίο Ζωή"(1960) 

Η πανέμορφη Έλενα Νθαναήλ στην αγκαλιά του "Λεβεντόπαιδου" Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Άλλη μια αγκαλιά με κινηματογραφική ιστορία. Η Μαίρη Ευαγγέλου στην αγκαλιά του Νίκου Ξανθόπουλου στην ταινία του Απόστολου Τεγόπουλου "Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη"(1970)

Μια αγκαλιά σαν αυτή του Νίκου Κούρκουλου θα τη ζήλευαν πολλές. Εδώ το βλέπουμε με τη Μαίρη Χρονοπούλου στο κοινωνικό δράμα του Νίκου Φώσκολου "Ορατότης Μηδέν"(1970).
Και μια αγκαλιά πίσω από τις κάμερες! η Μάρθα Καραγιάννη με το σκηνοθέτη Ντίνο Δημόπουλο στα γυρίσματα της ταινίας "Η Ωραία του Κουρέα"(1968).
Κινηματογραφικό ζευγάρι σε αρκετές ταινίες, εδώ βλέπουμε τη Νόρα Βαλσάμη αγκαλιά με τον Κώστα Βουτσά στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη "Ο Γόης" (1969)
Αγκαλιασμένοι η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος στην ταινία του Ντίνου Δημόπουλου "Κοντσέρτο Για Πολυβόλα"(1967).
Γιάννης Φέρτης και Ξένια Καλογεροπούλου
Και για το τέλος μια αγκαλιά με την Αλίκη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Όπως το απαιτεί το σενάριο της ταινίας "Η Μαρία της Σιωπής"(1973).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ