Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Η Βέττα Προέδρου τραγουδά Χαιρόπουλο - 1977

Μια από τις πλέον αξιόλογες θεατρίνες αλλά σπουδαία τραγουδίστρια της μεταπολεμικής νοσταλγικής ελαφράς μουσικής είναι σίγουρα η Βέττα Προέδρου.
Γεννημένη (στον αστερισμό του Σκορπιού) στις 31 Οκτωβρίου 1936, στη Θάσο πέρασε στο χώρο του θεάματος χαρίζοντας στο κοινό, όμορφες στιγμές με το υποκριτικό της ταλέντο αλλά και την υπέροχη φωνή της.
Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε στις ταινίες: "Πως Περνούν οι Παντρεμένοι", "Σταχτοπούτα", "Οι Φτωχοδιάβολοι", "Η Τρικυμία μιας Καρδιάς" και άλλες. Το τηλεοπτικό κοινό θα τη θυμάται ως παραπονεμένη αδελφή του Γιώργου Κωνσταντίνου στα "Καθημερινά" του Γιάννη Δαλιανίδη.
Στη δισκογραφία η παρουσία της δεν υπήρξε έντονη αφού για χρόνια υπήρξε συνεργάτης της Ορχήστρας Ελαφράς Μουσικής του ΕΙΡ. Το 1977 η δισκογραφική εταιρεία Pan Vox κυκλοφορεί το δίσκο 33 στροφών "Η Βέττα Προέδρου τραγουδά Χαιρόπουλο". 12 τραγούδια με την υπογραφή του Χρήστου Χαιρόπουλου, ενός από τους γνησιότερους εκπροσώπους της Αθήνας του Μεσοπολέμου, τόσο στα γράμματα όσο και στη μουσική, σφραγισμένα με την υπέροχη φωνή της Προέδρου. 
Σας το παραθέτω σε δύο μέρη:

Α΄ Μέρος: 

1.Μπορεί και να μην σ΄αγαπώ
2.Και τώρα
3.Σεμιζέτα
4.Όνειρο Φτωχό μου
5.Καλώς ήρθες στα όνειρα μου
6.Απόψε μου λείπεις

Β΄ Μέρος:

1.Άλλη Αθήνα
2.Μη σε νοιάζει αγάπη μου
3.Μη μ΄αγαπάς
4.Τι κι αν  αν χαθείς
5.Αχ Ψαροπούλα!
6.Έλα γι απόψε
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ