Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Έφυγε από τη ζωή ο Τρύφων Καρατζάς

Φτωχότερο το Ελληνικό Θέατρο από σήμερα, καθώς έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς. Γοητευτικός, ταλαντούχος με μια υπέροχη άρθρωση, υπήρξε πραγματική ευλογία για τη σκηνή και είναι κρίμα που οι εμφανίσεις του στον κινηματογράφο υπήρξαν πολύ λίγες, αρκετές όμως για να περάσουν στην αιωνιότητα τη μορφή του και το υποκριτικό του ταλέντο.
Ο Τρύφων γεννήθηκε το 1935 και μεγάλωσε στα δύσκολα της Κατοχής, μαζί με το μικρότερο αδελφό του. Υπήρξε ψάλτης στο Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών από τα 11 του χρόνια και μάλιστα ο τότε Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός τον είχε χειροτονήσει αναγνώστη. Ως μαθητής είχε όμορφα παιδικά χρόνια ενώ φοίτησε στο ίδιο σχολείο με το Λευτέρη Παπαδόπουλο (μετέπειτα στιχουργό) και τον ιδιαίτερο σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Τελειώνοντας τα γυμνασιακά του χρόνια δίνει εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και γίνεται δεκτός. Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του πατέρα του ο Τρύφων ξεκινά τις σπουδές του και σύντομα ξεκινούν και οι επαγγελματικές του εμφανίσεις στο θέατρο. Ο ίδιος ξεχώριζε πάντα την δεκάχρονη συνεργασία του με τον Κώστα Μουσούρη ενώ πάντα ήταν προσεκτικός στις επιλογές του στο θέατρο. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1958 στη σπονδυλωτή ταινία του Σωκράτη Καψάσκη "Ερωτικές Ιστορίες". Δυστυχώς στο σινεμά δεν ευδοκίμησε. Έπαιξε σε ελάχιστα φιλμ με πιο αξιόλογα τα: "Ο Εμποράκος"(1967), "Ο Λαμπίρης εναντίον των Παρανόμων"(1967), "Σκιές στην Άμμο"(1970) και "Το Κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο"(2001).
Έντονη ωστόσο υπήρξε η παρουσία του στη μικρή οθόνη με κορυφαία στιγμή τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην κωμική σειρά του Mega "Love Sorry".
Η προσωπική του ζωή κρατήθηκε πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν το έκανε συνειδητά, απλά δεν έδωσε ποτέ την παραμικρή αφορμή για να γεμίσει τα λαϊκά έντυπα της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ