Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Παύλος Ευαγγελόπουλος: Ο πειρασμός των 80ς!!!

Υπήρξε από τους πλέον γοητευτικούς και ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος, μεσουράνησε στην τηλεόραση στα χρόνια του 80 και του 90, τότε που η μυθοπλασία ήταν στα καλύτερα της. Ωστόσο υπήρξε και ο κινηματογραφικός γόης των 80ς, σε ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη, και όχι μόνο. Το αγόρι που οι φωτογραφίες και οι αφίσες του στόλιζαν όλα τα κοριτσίστικα δωμάτια. Σήμερα απόλυτα προσγειωμένος, δεν αρνείται την εποχή της πλατιάς αποδοχής, τότε που οι φωτογραφίες του στόλιζαν τα νεανικά περιοδικά, όπως τη Μανίνα, την Κατερίνα και τη Σούπερ Κατερίνα. Την εποχή εκείνη μια ολόκληρη βιομηχανία στήθηκε με επίκεντρο τα νέα είδωλα της νεολαίας που πουλούσαν στα εξώφυλλα, στις αφίσες και στις καρτ ποστάλ.
Ο Παύλος αντιπροσώπευε την αγαπημένη φωτογραφία των κοριτσιών. Ένα αγόρι με μακριά καστανά μαλλιά, πανέμορφο ιδανικό για κοριτσίστικα λευκώματα και νεανικά περιοδικά, ακριβώς το στυλ που ζητούσε η εποχή. Φυσικά ο Παύλος δεν ήταν όμορφος αλλά και και πολύ ταλαντούχος.

Γεννημένος στις 15 Ιανουαρίου του 1962 στο Κέδρο Καρδίτσας, πρωτοεμφανίστηκε στα καλλιτεχνικά το 1983, ως αποκάλυψη του Γιάννη Δαλιανίδη, στην τηλεοπτική σειρά "Τα Καθημερινά" και στην κινηματογραφική ταινία "Οι Επικίνδυνοι - Μια διαμαρτυρία". Την επόμενη χρονιά θα παίξει στις μουσικές ταινίες "Έλα να γυμνωθούμε ντάρλινγκ" και "Όταν οι Ρόδες χορεύουν". Η συνεργασία του με το Δαλιανίδη θα συνεχιστεί με τα σίριαλ "Τα Λιονταράκια του κυρ Ηλία"(1985 - ΕΡΤ), "Το Ρετιρέ"(1990 - Mega) και "Οι Μικρομεσαίοι"(1992 - Mega). Για την συνεργασία του με τον κορυφαίο Έλληνα σκηνοθέτη ο Παύλος θυμάται: "Ήταν μεγάλη υπόθεση που με ξεχώρισε. Ο Δαλιανίδης ήταν τελειομανής. Έκανε τα πάντα σε μία δουλειά. Έγραφε, σκηνοθετούσε, μέχρι και με το σκηνικό ασχολούνταν. Ήθελε να περνούν όλα από τα χέρια του. Τον γνώρισα συμπτωματικά. Έκανα μία παράσταση στον Λυκαβηττό και όπως περίμενα στα καμαρίνια, πέρασε από μπροστά μου. Του συστήθηκα. Μου είπε να του στείλω μία φωτογραφία και ένα βιογραφικό και έτσι ξεκίνησα. Ο Διαλιανίδης ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τους ηθοποιούς. Τους νέους ανθρώπους. Η συνεργασία μαζί του ήταν ένα σχολείο". (από συνέντευξη του στην εφημερίδα το "Θέμα".
Με τους Βάσια Παναγοπούλου, Πάνο Μιχαλόπουλο, Γιολάντα Μπαλαούρα, Κώστα Ευριπιώτη και το μικρό Λαέρτη Μαλκότση από τα γυρίσματα της σειράς "Τα Λιονταράκια του κυρ - Ηλία".

Από το σίριαλ "Οι Μικρομεσαίοι". Μαζί του η Έλενα Τζαβαλιά, η Νεφέλη Ορφανού και οι αξέχαστες Τζέσυ Παπουτσή και Νατάσα Μανίσαλη.
Από την υπόλοιπη φιλμογραφία του αξίζει να αναφέρουμε τα "Αγόρια στην Πορνεία"(1985), "Κλεφτρόνι και Τζέντλεμαν"(1987) και "Βίτσια Γυναικών"(2000).
Σήμερα Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος μετρά περισσότερες από τρεις δεκαετίες στο χώρο του θεάματος. Δεν διακατέχεται από νοσταλγία παρότι έχει νιώσει πολλές φορές τη γλυκόπικρη γεύση που αφήνει κάτι που τελειώνει. Προχωρά παρακάτω και σίγουρα η εμπειρία όλων αυτών που έχει βιώσει του δίνει τη δυνατότητα να κάνει πλέον τις επιλογές του!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ